Nickerie.Net, donderdag 10 mei 2012


Geen misdrijf bij aangetroffen lijk Nickerie

Er is meer schot gekomen in de zaak van het lijk dat maandag aangespoeld was te Zeedijk in het district Nickerie. Het lijk van een man, I.D., lag in een boot en dreef nabij de tempel aan het Corantijnstrand. De patholoog-anatoom heeft vastgesteld dat de kapwonden veroorzaakt zijn door de propeller van een buitenboordmotor.

7e4d72ee67cb494701ffe44cadf1ed40.jpgHet ontzielde lichaam van I.D. werd maandag ontdekt op de Zeedijk in Nickerie.

Gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop zegt aan Starnieuws dat uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de Guyanees J.S. de boot heeft geleend van een Surinamer. Hij was voornemens om walaba-houtblokken op te halen te Oreala (Guyana). Nadat J.S.de boot had opgehaald, werd gevaren richting Guyana om I.D. op te halen. Samen met I.D. werden de afgesproken werkzaamheden verricht.

Resultaat onderzoek

Beide mannen keerden met de boot terug en in de omgeving van de vuilstortplaats te Zeedijk kwam de boot tegen een obstakel aan. Hierdoor sloeg de machine omhoog en de propeller van de machine raakte I.D. tegen het hoofd met het noodlottige gevolg. De boot is toen gedreven naar het Corantijnstrand.

De bootsman had zich uit angst al die tijd schuilgehouden. Nadat de eigenaar van de boot verklaarde dat hij deze uitgeleend had werd J.S. opgespoord en verhoord. Uit het voorlopig onderzoek en de diagnose van de patholoog-anatoom is vastgesteld dat de kapwonden van de propeller van een buitenboordmachine afkomstig kunnen zijn. Benschop bevestigt dat er in deze geen sprake is van misdrijf maar een ongeluk. Het onderzoek werd geleid door een gespecialiseerd team uit Paramaribo.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

10-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics