Nickerie.Net, dinsdag 22 mei 2012


Minister Blokland doet streekziekenhuis Nickerie toezegging voor verbetering

Minister Michel Blokland van Volksgezondheid is tevreden over de wijze waarop het dokter L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie functioneert. De organisatie en het gebouw zien er goed uit. Enkele zaken zoals de keuken, het mortuarium en de röntgenafdeling moeten worden aangepakt. Het ziekenhuis mag projecten indienen bij Volksgezondheid. Nagegaan zal worden hoe deze versneld kunnen worden aangepakt.

5ab3726e156bad927b6694002fb10e5d.jpgMinister Michel Blokland (in het midden) op bezoek in het Streekziekenhuis. Rechts waarnemend directeur Antoine Elias en de directeur van Volksgezondheid, Marthelise Eersel.

Directeur van Volksgezondheid Marthelise Eersel bracht in maart een technisch bezoek aan het ziekenhuis. Toen zijn er afspraken gemaakt die nu vlot verlopen. Zo is afgesproken dat cardiologen in Paramaribo meer betrokken moeten worden. Zij kunnen op afstand advies geven. Deze samenwerking zal verder worden ontwikkeld. Specialistische zorg is duur, maar door efficiënt samen te werken, worden er al goede resultaten bereikt.

Waarnemend directeur van het ziekenhuis, Antoine Elias, zei zich vereerd te voelen met het bezoek van de de minister en zijn delegatie, zaterdag. Blokland is pas twee weken in deze functie benoemd en is al op werkbezoek. Elias is blij dat de leiding van het ziekenhuis projecten mag indienen bij het ministerie. Op die manier kunnen er middelen worden verkregen voor dringende zaken waarvoor er eerder gezegd was dat er geen middelen zijn.

Blokland vond het bezoek aan het ziekenhuis vruchtbaar. Hij bezocht de ziekeninstelling voor het eerst. De bewindsman merkte op dat het streekziekenhuis er veel beter uitziet dan sommige ziekenhuizen in Paramaribo. Afgesproken is dat er gewerkt zal worden aan het beschikbaar zijn van specialisten en er zullen fondsen worden aangeboord voor projecten die ingediend zullen worden.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

22-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics