Nickerie.Net, dinsdag 22 mei 2012


VHP bereidt verkiezingen kernbesturen voor

Het VHP-bestuur heeft in het weekend een intensief bezoek gebracht aan Nickerie. Vrijdag is eerst een tussenstop gemaakt in Coronie, waarna Wageningen en Henar zijn aangedaan. Het houden van verkiezingen van kernbesturen is de rode draad geweest van het bezoek. Verder wordt de organisatie versterkt. Er is ook een bezoek gebracht aan de slachtoffers van rukwinden. De VHP draagt bij aan het verlichten van de nood van deze personen.

65276334049986db1894d3f1c5ea5495.jpgVHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi op een persconferentie in Nickerie zondag.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft zondag een persconferentie in Nickerie belegd, waar hij verder inging op het bezoek van de delegatie. Hij riep de Nickerianen op om hulp te bieden aan de slachtoffers. Santokhi is blij met de attentie die president Desi Bouterse heeft getoond. Hij merkte op dat de regering een duidelijk beleid moet uitstippelen over hoe er gehandeld moet worden bij natuurrampen. Hij hoopt dat de regering snel met dit beleid naar De Nationale Assemblee komt.

Democratisering

Voor het eerst zullen kernbesturen niet via benoeming door het hoofdbestuur tot stand komen. Alle VHP-kernbesturen zullen voortaan via verkiezingen worden samengesteld. Het bestuur licht de VHP'ers in over de nieuwe werkwijze. Santokhi deelt mee dat Para, Paramaribo, Wanica, Saramacca en Coronie ook al geļnformeerd zijn. Komende week wordt Commewijne aangedaan.

De VHP heeft ook met de rijstboerenorganisaties en niet gouvernementele organisaties gesproken. Santokhi merkte op dat propagandistische verhalen worden verteld over toegenomen padie productie. Dit is volgens hem niet waar. De boeren klagen volgens hem steen en been over gebrek aan ondersteuning, terwijl bushouders wel subsidie krijgen.

Santokhi zei dat de VHP veel meer is dan alleen een politieke organisatie. Een van de belangrijke zaken die gestimuleerd worden is sport en gezondheid. Ook buitenparlementair is meegedaan aan de protest tegen de amnestiewet. Santokhi blijft erbij dat deze wet niet goed is voor Suriname en dat er een inbreuk is gepleegd in het functioneren van de rechterlijke macht.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

22-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics