Nickerie.Net, woensdag 23 mei 2012


Bouterse blijft verprutsen voor Suriname: geen EU-ACP top meer in Paramaribo

Paramaribo - De arrogantie van regering Bouterse is nu goed afgestraft door het besluit van het Europees Parlement om de EU-ACP top van komende November niet meer in Suriname te houden. Dit besluit is vandaag genomen. De aangenomen amnestiewet en de buitenlandse koers van Bouterse met schurkenstaten zijn  zonder twijfel de reden hiertoe. Het gaat om een unaniem besluit van het Europees parlement. Bouterse en minister Lackin zullen opnieuw trachten verhalen te gaan fabriceren via hun propagandazenders, maar feit blijft dat ook Frankrijk eens was met de beslissing van het Europees Parlement.

1cf5eceb9c4c8141892bba2d067643cb.jpgVVD parlementariers nam het op onder anderen voor de nabestaanden van 8-december slachtoffers en had een brandbrief geschreven aan zijn collega's om hen te overtuigen de top te verplaatsen naar een ander ACP land om zo president Desi Bouterse te boycotten. De VVD'er heeft als suggestie Guyana gedaan, welke zal worden besproken met de ACP-landen. Starnieuws verneemt dat het besluit van de EU doorgegeven wordt aan de ACP-landen op een bijeenkomst in Denemarken. Als de ACP-landen toch besluiten dat de locatie Suriname blijft, ontstaat er een probleem.

Nog niet bekend Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken was in een vergadering en kon nu geen reactie geven op dit bericht. Een negen personen tellende commissie van De Nationale Assemblee, onder leiding van Rabin Parmessar, was al bezig om de EU-ACP top voor te bereiden. Er was een logistieke commissie hier geweest en deelde mee dat hun advies positief zou zijn.

Parmessar die zich in Europa bevindt met een delegatie, zegt aan Starnieuws dat hij nog niet op de hoogte is van het besluit. Hij weet dat er een bijeenkomst was van het Europees parlement. Hij verwacht pas morgen officieel te horen wat het besluit is van het Europees Parlement.

Het niet doorgaan van de EU-ACP top is voor nu een grote domper voor Suriname en het is gelijk een ernstig signaal richting Bouterse dat hij het Surinaamse volk niet straffeloos kan blijven bedonderen. Bouterse had de presidentschap tegen de wil van een groot deel van zijn eigenpartijgenoten opgeŽist om straf te ontlopen voor de moorddadige aandeel in de 8-decembermoorden.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS / FOS Network

23-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics