Nickerie.Net, dinsdag 29 mei 2012


Boodschap Bouterse zeer bedrieglijk!

'Vijanden van het volk, staatsvijanden en knechten van de kolonisator ’. Zo omschreef president Desi Bouterse zijn landgenoten die felle kritiek hebben op de huidige regering. De vermeende ‘eenheidsmeeting’ van 5 mei 2012 stond in het teken van eenheid en verzoening. Echter had deze manifestatie meer het karakter van polarisatie, verscheuring en haat. Eerstens wordt een groot deel van het volk door President Bouterse en Steve Meye uitgemaakt voor staatsvijand. Niet lang daarna kwam de president met de zeer bedrieglijke boodschap: Ik vraag u om van uw land te houden, ik vraag u niet om van mij te houden, ik houd wel van u, ik vraag u ook niet of u wilt doen wat ik zeg, ik vraag u om te doen wat goed is voor onze natie, ik vraag u niet of u in mij wilt geloven, ik vraag u alleen of u wilt geloven in het potentieel van het land etc.

Ik wil President Bouterse vragen om het volk niet verder te bedriegen met zijn boodschap: ‘ik houd van u’. President, wees eerlijk en oprecht. President Bouterse, inderdaad gelooft een groot deel van het volk u niet, want het volk heeft het door, dat u met indoctrinatie en verdeel -en heers politiek bezig bent. De propagandamachine, ‘Info Act’ draait dag en nacht op volle toeren om de samenleving te indoctrineren.

Via het overheidsprogramma ‘Info Act’,  gehuld in een NDP jasje, worden we elke dag op de televisie en radio getrakteerd op de zeer bedrieglijke boodschap: ik houd van u. De leugen regeert en het volk wordt bedrogen, we worden dagelijks overspoeld door openlijke of verborgen misleidingen in valse prediking op de spreekstoel en op het podium. Ook worden we overspoeld met tal van andere misleidende spotjes. Het is duidelijk dat de president macht wil hebben over ons volk.  

Het is walgelijk dat we via ‘Info Act’ de ene leugen na de andere voorgeschoteld krijgen. Het is ook walgelijk om te zien dat mensen voor een kopje linzensoep laten omkopen door de man van ‘Info Act’ om leugens te verkondigen. Velen ervaren deze boodschappen als een ellende. De man van ‘Info Act” is een onmenselijke leeghoofd, die denkt dat hij de samenleving met zijn boodschappen kan beïnvloeden.  

De ongecertificeerde Cliff Limburg, eens de man van de ‘waakhond’ en nu schoothond van president Bouterse,  probeert de gecertificeerde Goebbels na te doen. Via zijn ‘brokobanatori’ probeert hij de samenleving op het verkeerde been te zetten, en bovendien intimideert en bedreigt hij mediawerkers en andersdenkenden. Ook de president maakt zich hieraan schuldig. Het siert de president niet, om beledigende opmerkingen te maken richting andersdenkenden.

President, als u wilt weten wie de staatsvijanden zijn, wil ik u graag een handje helpen om ze te identificeren. Ik vraag u, om samen met Steve Meye en de 28 voorstemmers van de amnestiewet voor een grote spiegel te staan, en dan zult u wellicht gelijk zien wie de staatsvijanden zijn. Derhalve moet u de staatsvijanden niet in oppositionele groepen, maar binnen uw eigen gelederen zoeken. President, ik adviseer u om van de heer Santokhi te leren hoe u met mensen moet omgaan en respect te tonen voor andersdenkenden.

De voorzitter van de VHP, de heer Santokhi zei heel mooi, dat president Bouterse als hoogste man in het land moet nagaan, hoe hij andersdenkenden tevreden kan stellen en niet op polarisatie moet afstevenen. Niet alleen de groep die de president in dit proces ondersteund, moet tevreden gesteld worden. Bouterse dient zich volgens de VHP voorman als vader des vaderlands op te stellen en dient elke Surinamer te vertegenwoordigen. De president moet een bindmiddel zijn voor het volk en geen polarisatiemiddel. Normen en waarden moeten onder geen enkele omstandigheid overboord gegooid worden.

Eenieder had verwacht dat de president op de bijeenkomst van 5 mei, vergeving zou vragen aan de nabestaanden en het volk, in verband met de gebeurtenissen van 8 december 1982. Echter is de samenleving bedrogen uitgekomen. Het is evident dat er verzoening was voor de drie coalitie- leiders, namelijk: Bouterse, Somohardjo en Brunswijk. Vermeldenswaard is dat de voornoemde leiders een strafrechterlijke veroordeling op hun naam hebben staan. Brunswijk stelt zich weer op als lijfwacht en knecht van Bouterse,  hij heeft gezegd dat wie aan Bouterse komt, aan hem komt.

De geestelijke adviseur van de president, Steve Meye is ook iemand, die de samenleving probeert te indoctrineren. Wij willen absoluut geen tweede Jim Jones in Suriname. De uitspraken van de geestelijke leider van Desi Bouterse, Steve Meye, dat mensen die niet gewillig zijn aan Bouterse c.q de regering,  staatsvijanden zijn. En dat hij Bouterse zal helpen om die mensen te identificeren. Toen ik deze uitspraken uit de mond van de vermeende geestelijke leider hoorde, stond ik gewoon totaal perplex. Met deze uitspraken van Steve Meye is het duidelijk, dat hij danst naar de pijpen van president Bouterse. Hoe serieus moeten we zijn ‘Sorry’ nemen?

Onlangs heeft de president weer kritiek geleverd op de media, dat zij zich te veel concentreren op de berichtgevingen uit Nederland. Hij bedoelde de EU/ACP meeting die dit jaar gehouden mag worden in Suriname, echter is er nog geen beslissing gevallen. President, op wie en wat moeten de media zich concentreren?  Moeten zij zich concentereren op misleidingen en leugens van ‘Info Act’ of moeten zij zich concentreren op de berichtgevingen van u en Winston Lackin?

Volk van Suriname, vooral de jongeren, laat u zich niet intimideren en angst aanjagen, niet door een Steve Meye, niet door een Cliff Limburg en nog minder door president Desi Bouterse.         U moet geen angst hebben, want angst is een slechte raadgever, angst fixeert ons denken en leidt tot irrationaliteit en domme beslissingen. Volgens president Bouterse, mag eenieder een kritische mening hebben en spuien, al houden wij niet van hem. Derhalve moet u gebruik maken van uw democratisch recht, namelijk van artikel 19 van de grondwet.  

Naipal.A.I

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Ingezonden / FOS Netwerk

29-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics