Nickerie.Net, dinsdag 29 mei 2012


Kustgrasveld WINgroep doet glorie CCN herleven

De samenwerking tussen de Suriprofs, de KNVB en de Wilde Ganzen heeft geresulteerd in een fraai kunstgrasveld op het terrein van het Cultureel Centrum Nickerie (CCN), waar de WINgroep is gehuisvest. Het veld is maandag op feestelijke wijze in gebruik genomen.

f82b75052815da7be9ed2784878872b1.jpgMinister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken geeft het startsein voor een potje voetbal op het kunstgrasveld.

De voorzitter van de WINgroep Antoine Elias, gaf aan dat een van de vele doelstellingen om CCN weer die plaats te geven in de Nickeriaanse samenleving, reeds gelukt is. Met de ingebruikname van het veld zal de oude glorie herleven. De vertegenwoordiger van de KNVB, Johan van Gijn, zei dat door het veld zeker jeugdvoetbal in Nickerie betere tijden tegemoet mag zien. De schooljeugd zal goed gebruik kunnen maken van het veld.

Veel voordelen

Stanley Menzo, voorzitter van de Suriprofs, voelt zich trots dat een bijdrage kon worden geleverd om mensen van Nickerie blij te maken. Hij gaf aan dat pas vorig jaar Nickerie een verzoek deed aan de Suriprofs om iets te doen. Hij is verheugd dat het project binnen de vastgestelde termijn is uitgevoerd. De Suriprofs hebben al zeker 45 projecten in Suriname uitgevoerd. Menzo zei dat de jongeren vaardigheid kunnen opdoen en samenspel kunnen bevorderen op het veld. Ouderen kunnen ook in de avonduren gebruikmaken van de mogelijkheden om in conditie te blijven na overdag gewerkt te hebben.

Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken merkte op dat een kunstgrasveld heel kostbaar is, maar hij gaf direct aan dat het een heel grote toegevoegde waarde geeft aan de sport. Je bent niet afhankelijk van het weer. Hij stelde dat de voetbalsport een impuls zal krijgen. De WINgroep gaf aan ruim 20 personen en organisaties als blijk van waardering een plakkaat . Na de officiŽle handelingen werd er een potje gevoetbald door een team van de Suriprofs tegen enkele jeugdigen van de buurt.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

28-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics