Nickerie.Net, donderdag 07 juni 2012


‘Werk hard, doe je best en God doet de rest’

Eric Mahabier, 06/06/2012

DEN HAAG - “Werk hard, doe je best en God doet de rest.” Het motto van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi is gisteren overgenomen door leerlingen van de Shri Vishnuschool in Den Haag, die het meermalen in koor herhaalden. Santokhi was samen met de leerlingen te gast bij de herdenking van 139 jaar Hindoestaanse immigratie op het Hobbemaplein.

Bij deze herdenking zijn rituelen verricht bij de Hindoestaanse emigratieboom. Cabaretier Melk- man, organisator van deze herdenking, gaf samen met Santokhi de leerlingen een korte uiteenzetting over de betekenis van de Hindoestaanse immigratie.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi spreekt leerlingen van de Shri Vishnuschool toe bij de herdenking van 139 jaar Hindostaanse immigratie op het Hobbemaplein in Den Haag.-dWT foto/Eric Mahabier.

Santokhi wees de jongste generatie nakomelingen erop, dat hun voorouders heel hard hebben gewerkt en een enorme strijd hebben moeten leveren. “Dat we vandaag hier staan, is dankzij de strijd die onze voorouders hebben geleverd.”

De strijd was onder andere voor een betere toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen. De voorouders hebben hen ook geleerd om hard te werken, altijd op te komen tegen onrecht en ook altijd respect op te brengen voor ouderen. Prem Girjasing, broer van wijlen Soeshiel Girjasing, voormalig minister van Justitie en Politie, die de emigratieboom had geplant, zegt trots te zijn te mogen behoren tot de nazaten van een eeuwenoude cultuur uit India. Hij prijst wel zijn schepper dat zijn voorouders India hebben verlaten voor een betere toekomst. De voorouders hadden geen toekomst in India en zijn voor een betere toekomst naar Suriname geëmigreerd.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

07-06-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics