Nickerie.Net, maandag 11 juni 2012

Santos wint groots van The Brothers

De ploeg van Santos. Het is Santos uit Nickerie zaterdag gelukt om de derde thuiswedstrijd op rij te winnen. De tegenstander was de ploeg van The Brothers uit Paramaribo. Deze wedstrijd eindigde in een 3-0 zege voor Santos.

d1233076d2f2c373d1c56ffd48bd6e64.jpgReeds in de 25e minuut nam Santos een voorsprong door een doelpunt van Xaviero Perk, die op keurige wijze een assist van Gavinne Joseph afrondde. Santos nam geen genoegen met de 1-0 voorsprong en oefende druk uit op het speelveld van de tegenstander. In de 44e minuut gaf Gavinne Joseph een keurige assist aan Queinten Dors. Hij nam de bal mee en omspeelde de laatste verdediger en verschalkte doelman John Polynile van The Brothers en bracht de stand kort voor rust op 2-0 voor Santos.

Brothers gedegradeerd

Na de rust probeerde The Brothers terug te komen van de achterstand maar het wilde niet lukken. In de 52e minuut gaf Xaviero Perk een terugspeelbal aan Gerold Leysner. Hij keek op en trapte de bal keihard via het hoofd van een verdediger van The Brothers in het doel en noteerde 3-0 voor Santos.

Door het verlies van The Brothers is deze club zo goed als gedegradeerd uit de topsectie van de SVB. The Brothers heeft nog drie wedstrijden te spelen en kan nog maximaal negentien punten halen, wat niet genoeg is om te blijven in de eerste klasse.

Sportieve plicht vervullen

Volgens de coach van The Brothers, Delano Landvreugd, zullen de spelers hun sportieve plicht uitvoeren om de competitie uit te spelen. Hij vindt dat de spelers de kansen niet hebben benut en “als je dat niet doet, zal de tegenstander dat wel voor je doen”.

De coach van Santos Lesley Leisner geeft aan dat zijn ploeg in de lift is, “dus we gaan ervoor. Met de winst van deze wedstrijd, zijn wij een plaatsje hoger gekomen op de ranglijst. Wij gaan voor behoud in de eerste klasse van de SVB. Wij proberen uit de resterende drie wedstrijden tenminste vier punten te halen”.