Nickerie.Net, maandag 25 juni 2012


8-decemberverdachten betalen de prijs voor sabotage strafzaak

PARAMARIBO/DEN HAAG, 25 jun – Verdachten in het strafproces rond de Decembermoorden krijgen geen Nederlands inreisvisum meer. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken mogen de drieëntwintig verdachten Nederland helemaal niet meer binnen. De reisbeperking kan zich uitstrekken tot de rest van EU. Dit is een directe gevolg van het saboteren van de strafvervolging door het invoeren van de amnestiewet.

Andere lidstaten zullen ook weigeren een visum te verstrekken. Rosenthal schrijft in een brief aan het Nederlandse parlement dat het altijd nog kan dat een bepaalde EU-staat toch visum verleent. Maar dat is dan een “territoriale beperking.” Het visum geldt dan alleen voor die staat. Dat zal dan het geval moeten zijn met de Surinaamse ambassadeur in Frankrijk en verdachte, Harvey Naarendorp. Als het klopt wat Rosenthal zegt, zou die zich alleen in Frankrijk vrij mogen bewegen.

Naarendorp zegt de brief van Rosenthal eerst te willen bestuderen voor hij een reactie geeft. Bouterse heeft de amnestiewet door de strot van het Surinaamse volk heen geduwd om zichzelf en zijn moorddadige kompanen buiten de tralies te houden. De EU heeft Suriname al ernstig gewaarschuwd voor het frustreren van de rechtzaak. Artikel 8 is reeds in werking getreden op het niveau van politieke dialoog, dat een sanctionele uitwerking kan hebben op economische steun die Suriname ontvangt van de EU. Op verdachte Rozendaal na, hebben de overige verdachten gepresteerd om onder ede met voorgefabriceerde verhalen de krijgsraad te misleiden. Toen verdachte Rozendaal de werkelijke versie naar buiten bracht, heeft Bouterse samen met de andere NDP belanghebbenden snel de Amnestiewet  ingevoerd om de krijgsraad het recht te ontnemen tot een veroordeling te komen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT / Fos Network

25-06-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics