Nickerie.Net, dinsdag 26 juni 2012


Bouterse naar Argentinie met veel boter op zijn hoofd

PARAMARIBO – Desi Bouterse vertrekt naar Argentinië om vrijdag een spoedconferentie bij te wonen van de twaalf staatshoofden van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR). Deze spoedbijeenkomst houdt verband met de afzetting van president Fernando Lugo van dat land. Lugo werd verweten het land niet goed te leiden. Breekpunt om hem af te zetten was de ontruiming van een landgoed waar boeren zich illegaal ophielden. Het Surinaamse staatshoofd zal daar als een lachertje aanwezig zijn, omdat alle leiders weten dat ook hij tientallen moorden op zijn geweten heeft en recent met een geforceerde amnestiewet de rechterlijke macht buitenspel heeft gezet.

Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei gisteren op een persconferentie dat hoewel president Desi Bouterse geen voorstander is van inmenging in binnenlandse aangelegenheden van een democratisch land, hij toch wel het standpunt huldigt dat Lugo de gelegenheid moest hebben gekregen zich te verdedigen en niet zonder verweer binnen een dag afgezet worden. Het standpunt van UNASUR zal tijdens de spoedvergadering tot uiting komen.

Dat Bouterse niet zou willen mengen in binnenlandse aangelegenheden, verklaart de angst van Bouterse om de spiegel voorgelegd te krijgen van andere staatshoofden. Eveneens is het een duidelijk signaal dat er geen tijd meer is voor grappenmakers. Als de Surinaamse parlementariers niet door Brunswijk en Somohardjo om privé belangen onder druk waren gezet, had Bouterse met zijn NDP nooit de amnestiewet kunnen doorvoeren. Volgens ingewijden had Bouterse samen met zijn zoon al gewelddadige scenario's klaarliggen indien hij toch door de krijgraads veroordeeld zou worden. Dan zou de UNASUR ook bijelkaar gekomen zijn, maar dan om de nieuwste misdaden van Bouterse te bespreken.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden / B. Parmessar

26-06-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics