Nickerie.Net, zaterdag 07 juli 2012


Indiase helikopters voor Nationaal Leger opgeleverd

door Eliézer Pross, 07/07/2012

Paramaribo - India heeft de drie Dhruv helikopters die begin 2009 door Suriname voor het Nationaal Leger (NL) zijn besteld, afgebouwd. Onlangs zijn directeur John Achong van het Ministerie van Defensie en luitenant-kolonel John Antonius naar India afgereisd om de hefschroefvliegtuigen te bezichtigen en enkele afspraken te finaliseren. Dit bevestigen diverse toppers binnen het defensieapparaat in gesprek met de Ware Tijd.

http://www.military-today.com/helicopters/dhruv_l1.jpg

Dhruv helikopter

De bedoeling is dat enkele piloten en technici rond oktober naar India afreizen voor een training van vier tot zes maanden voor het vliegen en onderhoud van de toestellen. Op de website van Hindoestan Aeronautics Limited (HAL-India) staat vermeld dat er plannen waren om sinds maart 2010 tien piloten uit Suriname te laten trainen op de HAL Rotary Wing Academie te Bangalore, India. Op de website wordt Suriname verder aangemerkt als een ‘Major Customer’.

Geavanceerde toestellen

Ex-Defensieminister Ivan Fernald stond aan het hoofd van een delegatie bestaande uit ex-directeur Dennis Kamperveen en luitenant-kolonel Jerry Slijngard die begin 2009 een bezoek bracht aan India om de bestelling te plaatsen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / Ingezonden / Fos Network

07-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics