Nickerie.Net, zaterdag 07 juli 2012


Uitslag VWO-scholen blijft gemiddeld 60 procent

Nickerie - Blije gezichten van geslaagden van de Scholengemeenschap Nickerie. Met de uitslagen van de Scholengemeenschap Nickerie (SGN) en de Henry Hassankhan Scholengemeenschap (HHS) vandaag blijft het slagingspercentage van de VWO-scholen gemiddeld 60%. SGN scoort 67,4% geslaagden en HHS 54,3%. Gisteren hebben Lyceum I, Lyceum II, VWO-4 en de AMS hun uitslagen bekendgemaakt.

399f02621e2d3515044fbd1e43606bef.jpgVan de 92 examenkandidaten, slaagden 62 direct van de SGN. Vijftien leerlingen (16,3%) krijgen een tweede kans, terwijl vijftien anderen zijn afgewezen. Het resultaat van het vorig jaar na de herexamen was minder dan dat van dit schooljaar zonder herexamen. SGN-directeur Cipriano Tjon A Njoek “is een tevreden mens.” Hij zegt aan Starnieuws dat na de herexamens SGN afstevent naar minimaal 85% geslaagden. Deze prestatie is niet uit de lucht komen vallen, vertelt Tjon A Njoek. “Na evaluatie van de voorgaande jaren, hebben de directie en docenten gesprekken gevoerd met de ouders en leerlingen.” Er zijn ook motivatie sessies gehouden door James Ramlal en heeft Eddy Jharap als rolmodel een presentatie gehouden voor de leerlingen. Mirjam Soredjo en Ravineesh Basropansingh zijn met 55 punten de best geslaagden van SGN-VWO.

Het VWO van de Henry Hassankhan Scholengemeenschap (voorheen Scholengemeenschap Lelydorp) heeft 57 leerlingen die direct zijn geslaagd. In totaal namen 105 leerlingen deel aan het examen. Twintig leerlingen (19%) krijgen een herkansing, terwijl 26 (24,8%) zijn afgewezen. Een leerling maakt inhaalexamens. Directeur Denny Wongsodimedjo van HHS zegt dat ofschoon hij realistisch blijft, hij toch blijft hopen op het maximale na herkansing. Hij heeft wel een lichte terugval gemerkt in het resultaat. Dit schooljaar zijn 1,5% minder leerlingen geslaagd voor het VWO-examen. Een directe oorzaak heeft hij niet, “het kan de instroom zijn van de leerlingen, maar het kan ook liggen aan tal van andere factoren,” zegt hij aan Starnieuws. “Maar ik ben niet ontevreden, we hebben hard gewerkt.”

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / Ingezonden / Fos Network

07-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics