Nickerie.Net, vrijdag 13 juli 2012


Bouterse beledigt Surinaamse werkende klasse

Op een onlangs gehouden NDP vergadering heeft president Desi Bouterse, de werkende klasse, maar in het bijzonder de werkers in de bouwsector, zwaar beledigd door hun af te schilderen als luie mensen, terwijl de zogenoemde “geďmporteerde Chinezen” de hemel werden ingeprezen. Het is evident, een profeet wordt niet geëerd in zijn eigen land. In een boodschap op 5 mei 2012 tijdens een manifestatie bijeenkomst zei de president met de brede kant van zijn mond het volgende: Al houdt u niet van mij, maar ik houd van u. Hij was  gewoon populistisch bezig. Derhalve is die boodschap van toen niet uit zijn hart gekomen. Door de belediging aan  het adres van  bouwvakkers blijkt duidelijk, dat hij niet meent met het volk. De president zei dat deze vakmensen laat aan het werk komen, en dan lezen ze de krant, roken een sigaretje, en voordat ze beginnen met werken willen ze nog eten. terwijl de “import Chinezen” vroeg beginnen en voor de helft van de prijs hetzelfde werk doen. De bedoeling van zijn uitspraak is duidelijk: Hij zoekt een rechtvaardiging om Chinezen te importeren, om zijn populistische projecten te kunnen uitvoeren.

Het werk dat de Chinezen die van 0.700 uur tot laat in de avond doen, kan je kwalificeren als moderne slavernij, maar dat verzuimd de president te vertellen aan de samenleving. Het is publiek geheim dat de mensenhandel in Suriname floreert, de VS is niet content met de aanpak van de mensenhandel in Suriname, er wordt te weinig gedaan om mensenhandel tegen te gaan. Dus als Suriname niet oppast komen ze op de zwarte lijst te staan.

Het betaamt de president niet om deze groep van bouwvakkers in het openbaar te beledigen, dit kan absoluut niet door de beugel. Niemand durft een reactie te geven op zijn uitlatingen. Het lijkt erop alsof de samenleving angstig is om president Bouterse erop te wijzen dat hij buiten zijn boekje is gegaan. De bouwvakkers zullen hem wel de rekening presenteren bij de algemene verkiezingen in 2015. Suriname wordt voor de zoveelste keer te schande gezet door de president.

 In het buitenland werd deze zaak breed uitgemeten in de media. Hier een artikel uit www.caribbeannewsnow.com : Bouterse said that China has excelled in the construction industry because of the competitive price they offer and their superb work ethic. Bouterse criticized Surinamese for their work ethic. “They arrive late, want to read the newspaper and then eat before they start work,” said Bouterse. He added that this attitude must change.

Voordat president Bouterse deze uitspraak had gedaan moest hij eerst bij zichzelf te rade zijn gegaan of hij niet degene is, die met zijn regeerteam het minst presteert. Ik wil de president adviseren om eerst in zijn eigen kring te kijken wie allemaal presteert, voordat hij met een beschuldigende vinger naar een andere wijst. Een bekend spreekwoord luidt als volgt: de splinter in andermans oog zien, maar niet de balk in je eigen oog. 

De IDOS peiling van februari 2012 spreekt boekdelen over de huidige regering. Volgens de peiling staat slechts 29% van de bevolking achter deze regering, omdat de uitvoeringscapaciteit van deze  regering te wensen overlaat. Na die peiling is er weinig veranderd met betrekking tot de prestatie van de regering.

De reshuffeling van enkele departements direkteuren en een vijftal ministers is ook een bewijs dat deze regering onder leiding van Desi Bouterse weinig presteert. De prestaties van deze regering kan je op de vingers tellen, je komt niet eens in de buurt van 5. Wat de veel ‘reizende president’ wel presteert, is dat hij steeds met een grote delegatie vaak op reis gaat om besprekingen te voeren met andere landen.

 In de 2 jaren die Bouterse als president aanzit, heeft hij veel meer gereisd dan gewezen president Venetiaan in al zijn 3 termijnen. Volgens een bron heeft het Caricomvoorzitterschap weinig rendement opgeleverd voor ons land. Via info Act probeert Winston Lackin aan te geven hoe geweldig president Bouterse heeft gepresteerd, terwijl de prestaties ondermaats zijn.

 Het volk wordt weer misleid, de propagandamachine draait op volle toeren om de zogenoemde “prestaties” van Bouterse op te hemelen.

Naipal.A.I

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden / Fos Netwerk

13-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics