Nickerie.Net, vrijdag 13 juli 2012


Politie Nickerie arresteert illegale goudzoekers

Nickerie - Politie van Nickerie en speciale politie eenheden van Paramaribo hebben gisteren opgetreden tegen een groep Brazilianen, die aan illegale goudwinning deden in het Kabalebo gebied. Tot nu toe zijn 6 Brazilianen aangehouden en zijn spullen zoals een lichtmotor, slangen, zuig- en perspompen in beslag genomen. De politie is nog niet klaar met op- en nasporing werkzaamheden in het gebied.

Het vermoeden bestaat namelijk dat er mogelijk nog een paar illegale goudzoekers in het gebied zijn. Bewoners van met name de dorpen Apoera, Section en Washabo hebben hun tevredenheid kenbaar gemaakt over het verwijderen van de illegale goudzoekers in het gebied.

Ook in het Tapoeripa gebied is een gemengde eenheid bestaande uit politie ambtenaren van Nickerie, Saramacca, Paramaribo en leden van het Surinaams Nationaal Leger op onderzoek uit gegaan om te weten of het juist was dat ergens in dat gebied illegale goud zoek activiteiten ontplooid werden. Dat bleek niet het geval te zijn. De politie doet een dringend beroep op de gemeenschap om alle informatie over illegale goud activiteiten in de genoemde gebieden aan haar door te spelen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

13-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics