Nickerie.Net, woensdag 18 juli 2012


Bollywood filmster Rajesh Khanna overleden (1942-2012)

Mumbay - De romantische superstar van o.a. Haathi Mere Saathi, Kati Patang, Aaradhana, Anand en Amar Prem, Rajesh Khanna heeft vanmorgen zijn laatste adem uitgeblazen. De afgelopen weken is hij steeds in en uit het ziekenhuis geweest. Khanna kampte met nierstoornissen. Hij is 69 geworden.

Rajesh Khanna

Rajesh Khanna geldt als de eerste superster van Bollywood na 15 opeenvolgende romantische solo superhits tussen 1969 en 1972. Hij speelde in meer dan 160 films. Zijn aanhang was immens en in het openbaar had hij het altijd moeilijk met zijn fans. Khanna is overleden in zijn huis in Mumbai. Hij was maandag ontslagen uit het ziekenhuis.

Duizenden fans verzamelden zich na het nieuws buiten Aashirwad, waar zijn huis in de Carter Road in Bandra, Mumbai staat. "Hij is naar een zeer mooie en hemelse plek. We zijn erg blij dat hij er naartoe is”, zei schoonzoon en acteur Akshay Kumar aan verslaggevers. "Ik hoop dat iedereen daar die naar hem kijkt, een klein gebed voor hem doet”, zei hij.

Spoedcursus "Rajesh Khanna gaf ons een spoedcursus in de romantiek. Hij gaf ons een speciale twinkeling in de ogen die ons een goed gevoel gaf over onszelf”, zegt acteur Anupam Kher. Filmregisseur Karan Johar: "De magie,...de gekunsteldheid... de manie van Rajesh Khanna is ingebed in elk archief van de Indiase cinema... Voor altijd!" Filmmaker Mahesh Bhatt zegt: "Als we een geliefde verliezen, sterft iets binnen ons. Onze generatie hield van Rajesh Khanna. Vandaag sterft een deel van ons met deze raadselachtige ster..." Voor actrice Shabana Azmi was Rajesh Khanna een superstar als geen ander. Ze acteerde in tien films met hem. "Ik zag hem laatst, hij was een bleke schaduw van zichzelf, maar zijn innemende glimlach was er nog."

Khanna won een groot aantal onderscheidingen in zijn lange carrière en was pas kort te zien in zijn eerste tv-commercial. Tijdens het hoogtepunt van zijn populariteit, waren er berichten dat zijn vrouwelijke fans trouwden met zijn foto's.

Rajesh Khanna laat zijn ex-vrouw Dimple Kapadia en twee dochters Twinkle en Rinke achter.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS /

18-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics