Nickerie.Net, woensdag 18 juli 2012


VHP boodschap Internationale Nelson Mandela Dag

In november 2009 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de datum 18 juli, de verjaardag van Nelson Mandela, uitgeroepen tot “De Internationale Dag van Nelson Mandela”. Het is de eerste keer dat een internationale dag door de Verenigde Naties wordt opgedragen aan een persoon en hem daarmee erkent als symbool van hoop voor onderdrukte en gemarginaliseerde mensen. Nelson Mandela geldt als het onbetwiste icoon van de strijd om gelijke rechten voor eenieder, voor vrijheid, voor gerechtigheid en voor de democratie. 

Nelson Mandela (94)

Vandaag 18 juli 2012, wordt “ Internationale Dag van Nelson Mandela’’ wereldwijd gevierd, ook in Suriname. Vandaag herdenkt Nelson Mandela zijn 94 ste verjaardag. Deze dag wordt gevierd om Nelson Mandela te eren en zijn verwezenlijkingen rond een niet-raciaal, niet-seksistisch, democratisch te vieren. Eveneens eren wij op deze dag zijn opofferingen ten dienste van de mensheid op het gebied van conflictoplossing, rassenrelaties, bescherming van mensenrechten, verzoening, gendergelijkheid, rechten van kinderen en andere kwetsbare groepen. Ook het verheffen van arme en onderontwikkelde gemeenschappen.

Nelson Mandela is een uitzonderlijke persoonlijkheid. Hij belichaamt de hoogste waarden van menselijkheid en van de Verenigde Naties. Door Nelson Mandela’s leven en prestaties te vieren, vormt deze dag tevens een wereldwijde oproep om het vermogen om als individu een stempel te drukken, te inspireren om de waarden te omarmen die Mandela’s leven belichamen namelijk: democratie, gelijkheid,  diversiteit, verantwoordelijkheid, respect verzoening en vrijheid.

Hij is het symbool van overbrugging, de rechtstaat en het boegbeeld van verbroedering en toekomst. Hij is een bron van inspiratie voor velen, zijn opofferingen dienden niet enkel de mensen van zijn eigen land, maar hebben van de wereld een betere plek gemaakt voor een ieder van ons. Geďnspireerd door de acties van de Indiase leider Mahatma Gandhi, begon de anti-Apartheid beweging In de jaren ’40-’50,  aan een geweldloze campagne van verzet met als doel gelijke rechten voor alle rassen en religiën.

Het is de bedoeling dat de 18de juli voortaan in het teken staat van vrijwilligerswerk. Mensen over de hele wereld, maar vooral de Zuid-Afrikanen, deze dag  67 minuten van hun tijd besteden aan belangeloos werk voor anderen. Die 67 minuten staan voor de 67 jaar die Mandela actief is geweest voor het algemeen belang. De anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela werd na 27 jaar leven in gevangenschap weer op vrije voeten  gesteld.

Nelson Mandela heeft vele onderscheidingen gehad, en een van de vele onderscheidingen van hem is de bekroning met de Nobelprijs voor de Vrede in 1993. Nelson Mandela  was president van 1994-1999 president van  Zuid-Afrika. In 2002 lanceerde Mandela zelf op zijn verjaardag een wereldwijde campagne voor bewustwording over en preventie van HIV/Aids onder de naam 46664. Dit getal is het gevangenisnummer geweest van Nelson Mandela op Robbenseiland. 

Tot slot. De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), is de heer Nelson Mandela innig dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor vrijheid, voor gerechtigheid, en voor de democratie. Zijn leven, zijn kracht en zijn fatsoen zijn een voorbeeld voor de partij.Vanuit deze plaats brengt de partij haar felicitatie over aan de heer Nelson Mandela en familie op diens 94 ste verjaardag. Verder wenst de partij hem kracht, wijsheid en nog vele jaren in goede gezondheid.

De VHP,

CH.Santokhi

Voorzitter

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / VHP

18-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics