Nickerie.Net, maandag 16 juli 2012


WWF schenkt WINgroep een Zeeschildpadden Educatie Informatiepunt

Nickerie - Het terrein van de WINgroep is weer een stuk fraaier geworden dank zij een Zeeschildpadden Educatie Informatiepunt (ZEI-punt). Een ZEI-punt is een klein bushuisje waar prachtige, kleurrijke posters opgehangen zijn, die allemaal informatie geven over de bedreiging van de zeeschildpadden en hoe dat voorkomen moet worden. Het WWF heeft in Suriname inmiddels op twee andere plaatsen ZEI-punten geplaatst en wel in Nieuw Amsterdam en in de Paramaribo Zoo.

Het doel van het ZEI-punt is:

  1. om kinderen, jongeren en volwassenen bewust te maken van de gevaren die er zijn voor de zeeschildpadden en dat - als we niet oppassen - de zeeschildpadden over een aantal jaren niet meer in Suriname zullen voorkomen.
  2. kinderen, jongeren en studenten van de scholen kunnen naar het ZEI-punt gaan om informatie te krijgen over het leven en de bedreiging van de zeeschildpad. Hiermee kunnen ze een werkstuk of scriptie maken. Mochten ze nog meer informatie willen hebben dat kan men bij ons in de bibliotheek terecht. Voor het ZEI-punt liggen in het zand twee levensechte - op ware grootte – schildpadden van de zon te genieten.

Men mag op de twee schilpadden zitten om prachtige foto’s te maken. De WINgroep hoopt dat vele scholen gebruik zullen maken van het ZEI-punt als leuk en educatief uitje voor de klas. Maar ook de gemeenschap van Nickerie is natuurlijk van harte uitgenodigd om het ZEI-punt te komen bewonderen.

Het ZEIpunt is dagelijks gratis te bezichtigen, ook in het weekend. Op donderdag 19 juli a.s. om 11.00 uur zal het ZEI-punt officieel geopend worden en het bestuur nodigt u hierbij van harte uit daarbij aanwezig te zijn, zodat u de gemeenschap kunt informeren over deze nieuwe activiteit van de WINgroep.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / WiN

16-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics