Nickerie.Net, woensdag 18 juli 2012


Doebay conform eis gevonnist - 6 maanden voorwaardelijk

Rechter Alida Johanns kan zich terugvinden in de eis van officier van justitie Roy Elgin, tegen de ex-districtscommissaris (dc) Laksmienarain Doebay. Het vonnis luidt: zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Doebay zei nadat hij uit de rechtszaal kwam vandaag, dat hij altijd gezegd heeft dat hij respect zal tonen voor de rechtspraak. Alleen heeft hij gemerkt dat in het rechtssysteem het recht zegeviert en andere keer het gerecht zegeviert. “Dus vandaag mag ik vertellen dat het gerecht heeft gezegevierd”, zei Doebay.

c2dd81d7cd13765d6dedd0b15ecdfd0e.jpgGaat in beroep

Hij gaat beroep aantekenen tegen het vonnis. “Ik ben het niet eens met dit vonnis. Ik ben zwaar benadeeld en ook in de andere case die ik had aangespannen voor verduistering van mijn auto is de dader vrijgesproken. In mijn case zijn er zoveel tegenstrijdige verklaringen afgelegd. De zogenaamde getuigen die aangezet zijn geworden om een andere verklaring af te leggen dan het zogenoemde slachtoffer. Dan nog heeft de rechter besloten om mee te gaan met de eis van de officier van justitie”, stelde Doebay.

Hij haalt aan dat binnen het rechtssysteem de verdachten ook andere wegen kunnen bewandelen. Daarom zal hij in beroep gaan bij het Hof van Justitie. Over het voertuig dat hij afgestaan had aan Glenn Hiralal, zei Doebay dat hij “dat het aardse goederen zijn. Ik koop weer een nieuwe”. De ex-dc van Nickerie stond terecht op aanklacht van ernstige mishandeling van Hiralal. Doebay werd bijgestaan door Irwin Kanhai.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS /

18-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics