Nickerie.Net, vrijdag 20 juli 2012


WWF vraagt aandacht voor zeeschildpadden

Nickerie - De WINgroep in Nickerie heeft een Zeeschildpadden Educatie Informatiepunt (ZEIpunt) ingebruik genomen. In dit ZEIpunt, een met kleurrijke posters ingericht bushuisje, is informatie te vinden over de bedreiging van de zeeschildpadden en hoe deze te voorkomen.

eb8415c38b45502a9ee446768500f2ea.jpgWWF vraagt extra aandacht voor zeeschildpadden. In Nickerie is een informatiepunt in gebruik genomen.

Antoine Elias, voorzitter van de WINgroep, zegt dat het terrein van de WINgroep weer een stuk fraaier is geworden dankzij dit ZEIpunt. Het World Wildlife Fund (WWF) heeft in Suriname op twee andere plaatsen ZEIpunten geplaatst en wel in Nieuw-Amsterdam en in de Paramaribo Zoo. Het doel van het ZEIpunt is om kinderen, jongeren en volwassenen bewust te maken van de gevaren die er zijn voor de zeeschildpadden en het feit dat - als we niet oppassen - de zeeschildpadden over een aantal jaren niet meer in Suriname zullen voorkomen.

Jongeren en scholieren kunnen de informatie gebruiken voor het maken van een werkstuk of scriptie. Mochten zij nog meer informatie nodig hebben, dan kunnen zij terecht in de bibliotheek van het WWF. In het zand voor het ZEIpunt liggen twee levensgrote ‘schildpadden’ van de zon te genieten. Het publiek mag op deze beelden zitten om prachtige foto’s te maken. De WINgroep hoopt dat veel scholen gebruik zullen maken van het ZEIpunt als leuk en educatief uitje voor de klas. Het informatiebushuisje is dagelijks gratis te bezichtigen, ook in het weekend.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

20-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics