Nickerie.Net, vrijdag 27 juli 2012


Castelen plaatst vraagtekens bij vertrek Nederlands bedrijf BMC

Paramaribo - Assembleelid Guno Castelen Parlementariër Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) vindt dat de regering verantwoording moet afleggen over de mislukte relatie tussen haar en het Nederlandse Bestuur en Management Consultancy (BMC) bureau. Het verhaal van minister Adelien Wijnerman van Financiën als zou het bureau niks hebben uitgevoerd en toch bijkans 1 miljoen euro hebben ontvangen, komt op Castelen ongeloofwaardig over. Hij vindt dat deze kwestie in het parlement door de regering moet worden verantwoord.

Volgens de parlementariër is door de regering met veel tamtam, ook al zonder het parlement te kennen, een contract gesloten met BMC. Het bureau is geprezen om zijn internationale faam. “Ik weet niet als het bureau die goede naam, als het werkelijk zo is, zo gemakkelijk te grabbel heeft laten gooien. Het is voor mij nog de vraag of BMC werkelijk geen goed werk heeft geleverd, of dat de regering het bureau niet voldoende werkruimte heeft gegeven en belangrijke informatie heeft achtergehouden om zaken geheim te houden en personen te beschermen”, zegt Castelen aan Starnieuws.

Uitleg geven

Castelen vindt dat de regering in het parlement niet alleen met een verklaring moet komen, maar moet ingaan op vragen van het college. Wijnerman had volgens Castelen meteen toen werd besloten het contract met BMC niet te verlengen, een persconferentie moeten houden om de gemeenschap uitleg te geven in deze kwestie.

“U moet niet uit het oog verliezen dat de belastingbetaler 1 miljoen euro kwijt is, zonder dat we weten waar de fut ligt en wie daarvoor verantwoordelijk is. Ik vind overigens ook dat de regering eerst goed onderzoek had moeten doen met wie ze in zee gaat om ons belastingsysteem te hervormen. Dan hadden we dit misschien kunnen voorkomen”, zegt Castelen. Volgens Castelen is in elk geval de regering verantwoordelijk voor het gebeurde en zal die daaruit consequenties moeten trekken. “Er moet openbaarheid van bestuur zijn en men moet niet met een goedkoop verhaal proberen de zaak te sussen. Laat het parlement en de samenleving precies weten wat er is gebeurd.”

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

27-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics