Nickerie.Net, vrijdag 27 juli 2012


Geen sprake van diarree-epidemie Nickerie

Nickerie - Er is geen sprake van een diarree-epidemie in Nickerie. Deze garantie geeft RGD-coördinator van Nickerie, Premdew Lachmon. De lichte toename van diarreegevallen de vorige week schrijft de arts toe aan verschilldende zaken. Ten eerste hebben de diarreeverschijnselen zich voorgedaan bij kinderen van een bepaalde crèche. De verspreiding van de buikziekte ging toen gemakkelijk, omdat het ging om een groep op een bepaalde locatie. Lachmon geeft aan, dat daarnaast rond deze tijd van het jaar er zich een maaggriep voordoet die diarree met zich meebrengt.

En als laatst geeft de coördinator mee, dat het weer (schommeling van warm naar koud) ook een rol speelt. Lachmon wil daarom de gemeenschap geruststellen dat er absoluut geen sprake is van een diarree-epidemie in het rijstdistrict.

De vorige week trokken Nickeriaanse artsen aan de bel, toen zij een toename van diarreegevallen bij kinderen ontdekten. Het ging om vijftien kinderen uit Nieuw Nickerie. Van de vijftien kinderen moesten zeven worden opgenomen, terwijl de anderen na behandeling naar huis mochten.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

27-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics