Nickerie.Net, vrijdag 27 juli 2012


NF zwaar ontevreden over comité-generaal

door Ivan Cairo, 27/07/2012

Paramaribo - Zaken die gisteren tijdens de besloten vergadering van regering en parlement aan de orde zijn gekomen, hadden gerust in een openbare vergadering besproken kunnen worden. Dat vindt de Nieuw Front-fractie. Uit protest tegen de “te algemeen geformuleerde” agenda heeft slechts een deel van deze fractie de bijeenkomst bijgewoond.

De ontevredenheid tekende zich al af tijdens de huishoudelijke vergadering van het parlement die voorafging aan de comité-generaal. De twee staatsmachten zouden heikele issues die te maken hebben met de veiligheid en justitiële aangelegenheden bespreken, zoals eerder was aangekondigd.

Twee onderwerpen stonden op de agenda: het functioneren van de justitiële autoriteiten en veiligheidsdiensten, gewapende machten en de onderlinge samenwerking. De oppositie had een strakker afgebakend punt van bespreking gewild. Het onderwerp moest strakker begrensd zijn, waardoor gericht gedebatteerd kon worden, vonden oppositieleden. Daar zij de overige collega’s niet konden overtuigen van hun zienswijze en toch gekozen werd voor een bredere opzet, werd besloten dat slechts een deel van de fractie de vergadering zou bijwonen. “Als je helemaal niet participeert, dan weet je ook niet wat wordt besproken”, verduidelijkt een parlementariër het aanblijven van de helft van de oppositie.

Zowel president Bouterse als vicepresident Ameerali was aanwezig tijdens het debat, alsook de ministers van Defensie en Justitie en Politie. “Het was gewoon een rommel. De zaken die aan de orde kwamen hadden gewoon in het openbaar besproken kunnen worden”, laat een zeer ontevreden NF-fractielid optekenen.

Naar verluidt komt het Nieuw Front vandaag met een officiële verklaring omtrent de gang van zaken rond de comité-generaal. Binnen de fractie bestaat de indruk dat er eerder sprake was van een “power-playsituatie” tussen assembléevoorzitter Geerlings-Simons en de president. “Het lijkt er op alsof de DNA-voorzitter de president ter verantwoording wilde roepen”, laat een parlementariër zich ontvallen.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

27-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics