Nickerie.Net, zondag 29 juli 2012


Mogelijk toch uitbetaling beloofde incentives aan rijstboeren

Nickerie - De Nickeriaans rijstboeren krijgen zeker nog de beloofde incentives van SRD 130 per ingezaaide hectare uitbetaald. Dit zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt, Visserij (LVV). Volgens de bewindsman heeft de uitbetaling van deze subsidie vanwege diverse omstandigheden helaas nog niet kunnen plaatsvinden. Dit tot groot ongenoegen van de boeren die deze extra financiŽle injectie goed kunnen gebruiken, vanwege de tegenslagen de afgelopen periode. Setrowidjojo meent dat uitbetaling niet kon geschieden, omdat de regering nog moet nagaan uit welke middelen de incentives betaald zullen worden.

De LVV-bewindsman geeft verder aan dat op zijn begroting ook geen gelden zijn opgebracht om dergelijke subsidies aan de rijstboeren te kunnen betalen. Hij zal zich daarom in samenspraak met zijn collega-minister van FinanciŽn nagaan op welke manier alsnog de incentives uitgekeerd kunnen worden. Het streven is om de inzaai te verhogen naar ruim 30.000 hectare. De vorige inzaaiperiodes is minder dan 25.000 hectare gehaald. Het beschikbaar stellen van subsidie aan de rijstboeren is een initiatief van het Rijstorgaan onder leiding van Badrisein Sital.

De kwestie over de incentives heeft eerder tot een openlijke rel geleid tussen de NDP-ers Rashied Doekhie en Badrisein Sital, waarbij Sital werd verweten van loze beloften - terwijl Sital de regering verwees naar de stimulering van productie in het regeringsprogramma. Sital heeft in deze kwestie met succes zijn wil kunnen doordrukken bij de regering, terwijl Doekhie tot nu toe niet verder is gekomen dan een kunstmestzwendel samen met NDP-sponsor Imro Manglie, waarbij  rijstboeren nooit een korrel van de zogenaamde goedkope Petro-Caribe kunstmest hebben kunnen zien.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /No Spang/ Fos Network

29-07-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics