Nickerie.Net, vrijdag 03 augustus 2012


SZN schaft moderne röntgenapparatuur aan

NICKERIE – In het dokter L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie zijn vandaag een röntgenapparaat en een echosysteem inclusief apparatuur voor cardiologisch onderzoek, geïnstalleerd. Ook kregen personeel en specialisten ,onder wie cardioloog Henk Chin A Sen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, trainingen voor het omgaan met de apparatuur. Chin A Chen was namens cardiologen uit Paramaribo speciaal hiervoor naar Nickerie afgereisd.

http://nickerienieuws.com/wp/wp-content/uploads/2012/08/szn-ron.jpgIn mei dit jaar sloot de directie van het streekziekenhuis een overeenkomst met Siemens Nederland, de leverancier van de apparatuur. “Nu zullen de dienstverlening en de zorg in het ziekenhuis naar de patiënt toe verbeterd worden”, verklaarde medisch-directeur Heve Sibilo de aanschaf. Petra Wetsels, applicatiespecialist van Siemens verzorgde de trainingen aan de gebruikers van de nieuwe hulpmiddelen.

Voor onderhoud en service van de apparatuur zijn de medewerkers van de technische onderneming Elgawa, die inmiddels de noodzakelijke opleidingen hebben gevolgd bij Siemens Healthcare, verantwoordelijk. Het röntgenapparaat kan door verschillende specialisten zoals de radioloog, gynaecoloog en de cardioloog, gebruikt worden.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

03-08-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics