Description: D:\Mijn Documenten\Mijn webs\WWW.NICKERIE.NET\News2008\00-logo-nickerie.net-news.gifNickerie.Net, vrijdag 03 augustus 2012


VHP boodschap Internationale Dag der Inheemsen 2012

 

In 1994 heeft de algemene vergadering van de Verenigde Naties, 9 augustus, uitgeroepen tot internationale dag van inheemse volken en in stamverband levende groepen. Zoals elk jaar is ook dit jaar, bij de 18e herdenking, een thema verbonden aan deze internationale dag voor inheemsen:‘Inheemse volken in historisch perspectief’.

 

Met dit thema komt de focus op de belangrijkheid van de media om de internationale gemeenschap te informeren over de issues van de inheemsen: hun culturen, talen, levensonderhoud en identiteiten.Bovendien dienen de media de aandacht voor deze issues te blijven houden op de sociale en politieke wereldagenda.

 

Voor de VN is deze dag geen algemene vrije dag, maar een dag om stil te staan bij de vorderingen en bescherming van de rechten voor de inheemse volkeren ter wereld, en daarnaast ook hun bijdrage aan de mensheid zoals o.a. de bescherming van het milieu.

 

Sinds 2006 is deze dag ook de Nationale dag van de Inheemsen in Suriname. De Nationale Dag der Inheemsen in Suriname is een symbool van respect voor het inheemse deel van het Surinaamse volk en een blijk van erkenning.

 

De Internationale Dag van de Inheemse Volkeren van de Wereld is een geschikt moment om erkenning te geven aan de belangrijke plaats die inheemse culturen innemen in het cultureel landschap van de wereld. En dat zij een belangrijke bijdrage leveren aan onze rijke culturele diversiteit, die het gezamenlijke erfgoed van de mensheid vormen zoals vastgelegd in UNESCO’s  Universele Verklaring over de over Culturele Diversiteit in 2001. Voorwaar, inheemse culturen zijn een aanwinst voor toekomstige generaties en een potentiële bron van regeneratie.

Door de nadruk te leggen op de sterke band die er bestaat tussen cultuur en natuur, traditie en moderniteit, krijgen wij een veelomvattend en oprechte mondiale wereldvisie.

 

De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) feliciteert haar inheemse broeders en zusters met deze bijzondere dag en verklaart zich solidair met hen om samen te werken aan blijvende vooruitgang ten behoeve van de ontwikkeling van Suriname op basis van vrede, veiligheid en mensenrechten.

 

De VHP,

Ch. Santokhi

Voorzitter

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden

06-08-2012

Description: D:\Mijn Documenten\Mijn webs\WWW.NICKERIE.NET\News2008\00-2top.jpg

 

Description: D:\Mijn Documenten\Mijn webs\WWW.NICKERIE.NET\News2008\00-logo-nickerie.net-news.gif

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics