Description: Description: D:\Mijn Documenten\Mijn webs\WWW.NICKERIE.NET\News2008\00-logo-nickerie.net-news.gifNickerie.Net, vrijdag 03 augustus 2012


‘Twee jaar regering Bouterse/Ameerali bedroevend’

 

Op 12 augustus 2012 is het precies 2 jaar, dat de huidige regering onder leiding van president Desi Bouterse aan de macht is. Op vrijdag 1 oktober 2010 had president Desi Bouterse de regeringsverklaring “KRUISPUNT” 2010-2015  uitgesproken in de Nationale Assemblee, waarbij er veel zaken beloofd was aan het volk. De regering is nu twee jaar aan de slag, en het is evident dat de uitvoeringscapaciteit van de huidige regering Bouterse/Ameerali ondermaats is. De DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft onlangs aangegeven dat het realisatiecijfer van 12%  teleurstellend is, hiermee geeft ze aan dat de regering slecht heeft gepresteerd.

 

Dat de prestatie van de huidige regering zeer bedroevend is, was al in het prille begin bij het aantreden van deze regering voorspelbaar vanwege haar samenstelling. De samenstelling van de regering was en is nog steeds een samenraapsel van politieke vriendjes, er zijn bijna geen technocraten in de huidige regering. De president heeft ministers gekozen om hun politieke gezindheid in plaats van hun vakbekwaamheid. Het is dan logisch dat met zo een team niet gepresteerd wordt. Het heeft gezin om te vermelden wat de regering tot nog toe heeft gepresteerd. De zaken die gerealiseerd zijn kan je op je vingers tellen, je nadert niet eens het getal 5. Het is ook evident dat de huidige regering een verkwistend beleid voert. Een buitenlands medium publiceerde op zijn nieuwssite dat het voorzitterschap van Caricom in de persoon van president Desi Bouterse niet veel heeft opgeleverd voor de Caribische landen.

 

Elke maand wordt aan de SLM  US 135.000 dollar betaald, om de SLM kist beschikbaar te houden voor de president en zijn gevolg. Hij reist vaak met een grote delegatie. De regering moet afstappen van het ongebreidelde uitgavenpatroon, de spilzucht en geldzucht. Zij voert een beleid dat niet transparant is, waardoor de geur van corruptie blijft hangen in de regering.  Zij moet af van die geur door volledige openheid van zaken te geven.

 

De regering wordt door velen geassocieerd met corruptie en fraude. De regering moet de anti-corruptiewet indienen bij de DNA, zodat zij de wet snel in behandeling kunnen nemen en goedkeuren. Het schijnt dat de regering geen haast heeft met de indiening van de anti-corruptiewet. Spelen er soms grote belangen bij de top van de regering? Waar is de “kruistocht” tegen de corruptie? De kwestie Carolinabrug riekt nog steeds naar corruptie, alhoewel de president gezegd heeft dat Suriname niet hoeft te betalen, zegt een bron dat Suriname wel zal betalen. Het bedrag van bijkans 4 miljoen euro wordt in het nieuwe contact bij de bouw van de brug door Ballast Nedam ingecalculeerd.

 

Ook de kwestie van het Nederlandse Bestuur en Management Consultancy (BMC)-bureau riekt naar corruptie. Voor mij was dit contract met het BMC een fake contract, omdat dit contract gehuld was in een waas van geheimzinnigheid. Op een persconferentie zei Winston Lackin het volgende: Het BMC komt niet om rapporten te schrijven die weer in een lade verdwijnen. Het bureau komt om projecten uit te voeren. Het is een “Doe team”. Winston Lackin heeft nooit een bedrag willen noemen. Hij zei verder dat het niet netjes zal zijn tegenover de partner om een bedrag te noemen, maar het is wel verrassend en betekent vrijwel niets”. Nu blijkt dat de belastingbetaler een bedrag van ruim 1 miljoen euro kwijt is aan onzorgvuldigheid van de huidige regering. Het is een “gedoe” met deze regering.  Winston Lackin heeft nooit openheid van zaken willen geven over dit contract. De regering geeft aan dat het BMC zijn werk niet naar behoren heeft gedaan, en het gerenommeerde bedrijf zwijgt als het graf.  Waarom had de regering nooit een tussentijdse rapport opgevraagd van het belastingproject? Moeten we het BMC of de regering verwijten van incompetentie? Dit contract geeft stof tot nadenken.

 

We zien dat deze regering thans het paarse  beleid uit de periode 1996-2000 weer continueert met alle gevolgen van dien. Als het verwoestend beleid uit de periode 1996-2000 wordt voortgezet zal Suriname in grote problemen geraken. Er worden grote leningen aangegaan met China en andere landen. Er wordt ook niet verteld hoe de leningen terugbetaald moeten worden. Ook is de regering van plan om aandelen van ons goed draaiend Staatsoliebedrijf te verkopen, de rijken zullen ervan genieten, de kleine man wordt weer de dupe van. Het parlement en het volk worden helemaal niet in kennis gesteld over deze zaken, zij moeten alles via de media vernemen.

 

De top van de regering heeft haar schaapjes op het droge. Ze gaan ervan uit dat het nageslacht de leningen zullen betalen. Kennelijk denkt de top: na mij de zondvloed. De regering moet het volk niet opzadelen met grote leningen, die zij niet kunnen betalen. De regering dient projecten uitvoeren die in haar vermogen ligt, we hebben niets aan populistische projecten (showprojecten).

 

Op de nieuwssite van GFC las ik een bericht dat een kapitaalkrachtige grootinvesteerder uit China ruim 4 miljoen Amerikaanse dollars beschikbaar stelt ter ondersteuning van de sociale particuliere huizenbouw in Suriname. De grootinvesteerder wilt zijn naam niet bekend maken, en dat is juist verkeerd, het roept argwaan op. Er moet transparantie zijn,  men wil weten hoe hij aan dat geld komt.

 

De verdachtmakingen zullen niet uitblijven, men zal gauw geneigd zijn om hem te verwijten van Money Laundering (witwassen). Derhalve zou het op zijn plaats zijn, als de heren George Hering, directeur van de Constantin Foundation en Tja Foe Lee meer openheid van zaken geven omtrent het beschikbaar stellen van de 4 miljoen Amerikaanse dollars.

 

Naipal.A.I

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden

10-08-2012

Description: Description: D:\Mijn Documenten\Mijn webs\WWW.NICKERIE.NET\News2008\00-2top.jpg

 

Description: Description: D:\Mijn Documenten\Mijn webs\WWW.NICKERIE.NET\News2008\00-logo-nickerie.net-news.gif

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics