Nickerie.Net, dinsdag 14 augustus 2012


Nickerie al zeven jaar trendsetter GLO-resultaten

Nickerie - Al zeven jaar scoort Nickerie het hoogst bij de zesde klas toets. Dit jaar is 76.08% van de leerlingen geslaagd voor de muloschool. Het landelijke gemiddelde voor mulo is 61.1%.

c402ec236a5230b855a2fad46c122a0b.jpgOnderwijsminister Sitaldin met haar directeur in het district Nickerie.

Onderwijsminister Shirley Sitaldin zegt dat leerlingen en leerkrachten goed gemotiveerd zijn. Schoolleiders, ouders en de kinderen hebben zich ingezet voor dit resultaat. Dit is het succes van Nickerie. De grootste groep geslaagden bezoekt de muloschool. De leerlingen kunnen kiezen tussen mulo en de technische school. In de afgelopen zeven jaren is een stijging te zien.

Onderwijsinspecteur Roy Katisa van het basisonderwijs in Nickerie benadrukt dat het onderwijs een samenspel is van iedereen die hiermee te maken heeft, waarbij het kind centraal staat. De leerkrachten en de ouders zijn onmisbaar in dit geheel. Katisa zegt dat de bijdrage van de ouders dit jaar veel beter is geweest, omdat de oudercommissies baanbrekend werk hebben verzet zodat het contact tussen ouders en school beter is geworden. Dit werkt uiteindelijk in het voordeel van het kind. Ook de motivatiegesprekken die door leerkrachten en schoolleiders gevoerd worden, hebben goede resultaten opgeleverd.

O.S. Kisoensingh en de Shri Narainschool hebben beide 100% geslaagden voor de Mulo afgeleverd. Op de O.S.1 Nw. Nickerie en O.S. 2 Hamptoncourt zijn ook alle leerlingen geslaagd. Het verschil is dat bij deze twee scholen er bij elk 1 leerling geslaagd is voor LBGO en alle anderen voor de Mulo.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ NSS

13-08-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics