Nickerie.Net, donderdag 16 augustus 2012


Albert Ramdin toont interesse voor hoogste functie OAS

door Eric Mahabier, 16/08/2012

DEN HAAG - Albert Ramdin is geinteresseerd in de hoogste functie binnen de Organisatie van Amerikaanse Staten, de OAS. Dat heeft hij laten doorschemeren tijdens een interview metde Ware Tijd. Dat hij heeft nagedacht over zijn ambitie is duidelijk. "Ik zou wel ja zeggen om secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten te worden. Simpelweg, omdat wij op basis van twaalf jaar ervaring met de OAS een goede basis hebben gelegd om te zeggen dat het Caribisch Gebied de leiding van de organisatie in handen moet krijgen."

Ramdin zit al twaalf jaar bij deze regionale grootmacht, waarvan zeven jaar als plaatsvervangend secretaris-generaal. Zijn termijn loopt af in 2015. Voor de hoogste functie moet hij voorgedragen worden door Suriname en de rest van het Caribisch Gebied. Het is bekend dat de regio over drie jaar de sleutelpositie van de OAS ambieert.

Succesvol

Ramdin blikt even terug in zijn functie. Uit zijn relaas klinkt tevredenheid. 'De afgelopen zeven jaren is heel enerverend geweest. Het was ook heel interessant met heel veel belangrijke ontwikkelingen'.Hij constateert een trend van verbetering van de democratie op het Westelijk Halfrond. De OAS wordt niet alleen door de lidlanden, maar ook door andere landen en internationale organisaties gerespecteerd. De afgelopen jaren is flink gewerkt aan de versterking van de relaties met de lidlanden en internationale organisaties. Persoonlijk is Ramdin betrokken geweest bij diverse belangrijke vraagstukken in de Amerika's. Hij noemt in dat kader Haiti als voorbeeld. De OAS is nu onderdeel van de wereld. De OAS is een platform. We hebben flink eraan gewerkt dat wij als organisatie niet geisoleerd raakten.Ook heeft de plaatsvervangend secretaris-generaal heel veel contacten gelegd en genetwerkt. Persoonlijk is hij bevriend met veel regeringsleiders binnen de OAS.

Draagvlak

De gooi naar de hoogste functie binnen de OAS in 2015 is volgens Ramdin afhankelijk van hoeveel draagvlak Suriname heeft. Hij is voorzichtig enthousiast. 'Ik heb vele geluiden gehoord waarbij men zegt dat het tijd is dat het Caribisch Gebied de leiding geeft aan de OAS. Deze geluiden zijn ook bij president Desi Bouterse en de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, bekend.' Het is niet alleen een kwestie van voordracht, maar ook een kwestie van een goede strategie en campagne. Secretaris-generaal van de OAS is mogelijk voor Suriname en het Caribisch Gebied, alleen is het nog te vroeg om posities te nemen, aldus Ramdin.-.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ dWT

16-08-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics