Nickerie.Net, vrijdag 17 augustus 2012


Eddy Jozefzoon - De man van 200 miljoen

Paramaribo - Dr. Eddy Jozefzoon is gedurende zijn hele werkzame leven onderwijzer geweest. Zo heeft hij jaren les gegeven, eerst als gewoon onderwijzer op de lagere school en op het mavo en later als leraar op de Pedagogische Academie en op het IOL. Ook is hij enkele jaren directeur van de Avond Kweek A en de hoofdkleuterleidstersopleiding geweest en heeft hij in Nederland op de Sociale Academie gedoceerd. Hij was dus in de afgelopen 35 jaar vooral onderwijzer op niet-universitaire opleidingen (relatief lagere opleidingen). Nu heeft hij plotseling promotie gemaakt, eerst als adviseur van Brunswijk, nu adviseur van de president en de vice-president en via zijn voorzitterschap task force Voorbereiding Onderwijsinnovatie heeft hij de macht over MINOV overgenomen door Shirley Sitaldin als minister naar voren te schuiven.

Eddy Jezefzoon

Ik vraag me af wat een 35 jaar vastgeroeste onderwijzer afweet van onderwijsinnovatie. Jozefzoon bepaalt momenteel wat er op MINOV gebeurt. Ik maak me niet zo druk om die 30.000 US dollar die hij en zijn delegatieleden hebben besteed aan hun snoepreisje naar Nederland, dat hij business class heeft gereist, dat hij voor 616 US dollar gebruik heeft gemaakt van de vip-room op Schiphol en dat hij alleen voor deze 13-daagse “dienstreis” bijna 7.000 US dollar aan daggelden heeft gekregen.

Ik maak me echter wel ernstig zorgen om die 200 miljoen SRD die de regering in het komend schooljaar 2012-2013 gaat investeren in het onderwijs. Wat gaat hij daarmee doen? By the way, dat Robert Ameerali die 30.000 US dollar heeft goedgekeurd komt omdat Ameerali namens ABOP c.q. Ronny Brunswijk VP is geworden. Het is algemeen bekend dat Ameerali daarom een stroman van Brunswijk ofwel ABOP is. En Jozefzoon is toevallig adviseur van Brunswijk en ABOPer. Ja zo gaat dat in de politiek. En Jozefzoon heeft het over depolitiseren van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Waar heeft hij het in hemelsnaam over? Heeft depolitiseren soms te maken met het feit dat hij een strovrouw (Sitaldin) tot minister van MINOV heeft laten benoemen?

By the way, opvallend was dat niemand van curriculumontwikkeling in de delegatie naar Nederland was opgenomen. Jozefzoon door de media hiermee geconfronteerd zei dat curriculumontwikkeling niets te maken heeft met leermiddelenkeuze. Wat vreemd en wat een onzin! Iemand die 35 jaar onderwijzer is geweest moet toch weten dat curriculumontwikkeling vooral ook te maken heeft met de update van leermiddelen? En het hoofddoel van het snoepreisje naar Nederland was toch update van de leermiddelen? Iets klopt niet met deze man, deze zaak vereist nader onderzoek.

Jozefzoon heeft dus vrijspel op MINOV en dus vrijspel om te sjoemelen met die 200 miljoen SRD. De president moet daarom snel ingrijpen voordat Brunswijk, Jozefzoon en Ameerali een potje van MINOV gaan maken en die 200 miljoen USD gaan verkwanselen aan andere dingen. Iemand die 35 jaar als onderwijzer vastgeroest is geweest kan absoluut geen duurzame en innovatieve verbetering in het onderwijs aanbrengen. Hiervoor zijn andere kwaliteiten en ervaringen vereist.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ ILoveSu

05-06-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics