Nickerie.Net, zondag 19 augustus 2012


‘Bouterse en zijn kabinetschef vergalopperen zich in amateurische leugens inzake Kwakoe’

Paramaribo - Los van het feit dat het Kwakoe Zomerfesitival nu voorgoed is besmet met de naam van Bouterse, hebben zowel Bouterse als zijn kabinetschef zich lelijk vergaloppeerd in amateurische leugens over financiele steun aan de Kwakoe-Zomerfestival in Amsterdam. De Surinaamse president Desi Bouterse was wél betrokken bij een sponsorbedrag voor het noodlijdende Kwakoe Festival in Amsterdam. Dat zegt Evelien Arler van het tentenverhuurbedrijf Witte Tenten vandaag in een interview met dagblad Het Parool over de donatie van de Surinaamse regering.

Eerder deze week meldde de Surinaamse krant De Ware Tijd nog dat Bouterse minimaal vijftigduizend euro aan het festival zou hebben gegeven. De president zou dat hebben gedaan om iets terug te doen voor de diaspora. Bouterse ontkende direct na het uitkomen van dit nieuws zo’n schenking te hebben gedaan.

Arler zegt vandaag tegen de krant: ‘We hebben erover gesproken of we het konden aannemen. Geld is voor mij geld, maar er waren ook mensen die het er moeilijk mee hadden.’ Volgens haar was de afspraak dat de Surinaamse regering twee keer 25.000 euro zou doneren.

De krant meldde eergisteren ook dat Het Kwakoe Festival begin augustus al 25.000 euro cash ontvangen heeft uit Suriname. In ruil heeft de onbekende schenker een paviljoen gekregen op het festivalterrein, de zogenoemde Surinametent. Bouterse heeft nog geprobeerd de schenking op de conto te schrijven van de VSB, maar die ontkenden dit in alle toonaarden. Later kwam hij met een slappe excuus dat de organisatie de naam van de Surinaamse regering mocht refereren, maar dit was zeer onwenselijk daar het om een slecht georganiseerde en vooral intransparante clubje gaat. Niemand in Suriname zit te wachten om zich te associeren met zo'n organisatie. 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ Parool/ Waterkant / FOS Network

19-08-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics