Nickerie.Net, vrijdag 24 augustus 2012


Vraagprijs padie SRD 55 verlieslatend

Nickerie - Opkopers van padie hanteren een vraagprijs van SRD 55 per zak. Drie dagen geleden is er echter SRD 67,50 per zak betaald. De Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) had donderdag een onderhoud met minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

c1ffd774f1412f5522cb34a42663cc8d.jpgDe SPBA in bespreking met minister Hendrik Setrowidjojo. (Foto: LVV)

De SPBA had op 15 augustus een vergadering met opkopers, verwerkers en exporteurs van padie. Daar is aangegeven dat de opkoopprijs van padie SRD 55 per zak is. De voorzitter van de vereniging Harrinanan Oemraw, zei tijdens de bespreking op LVV dat de concurrentie toch wel groot blijkt te zijn. Hierdoor worden er hogere prijzen voor de padie aangeboden.

Setrowidjojo heeft de SPBA voorgesteld om even tegen de prijs aan te kijken en de ontwikkelingen te volgen, meldt het ministerie van LVV in een persbericht. Indien de prijs op SRD 55 blijft de komende periode, zal hij wederom gesprekken voeren met de SPBA. Oemraw heeft ingestemd met het voorstel van de minister. Hij wees op het belang van een regelmatig onderhoud met de minister.

Eerder deze week had Setrowidjojo ook een onderhoud met de Vereniging van Rijst Exporteurs. Vandaag heeft Badresein Sital, coördinator van het Rijstorgaan, een persconferentie over de ontwikkelingen binnen de rijstsector.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

21-08-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics