Nickerie.Net, vrijdag 24 augustus 2012


Nickerie op weg naar beter waterbeheer

Nickerie - Voor 950 duizend euro zullen alle stakeholders die met water te maken hebben worden getraind en worden verenigd in een platform om tot een beter waterbeheer te komen. Het Wereld Waternet en de Europese Unie hebben (EU) het contract voor dit project getekend.

483ec82dbcb164fd46268e73c336defb.jpgDe Europese Unie komt in met 712 duizend euro, terwijl het Wereld Waternet en Suriname zorgen voor het rest bedrag. Het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP) vertegenwoordigt de staat bij dit project. Binnen het Capacity Building for intergrated watermanagement Nickerie West-Suriname project moet het bewustzijn worden gekweekt bij alle watergebruikers om beter en zuiniger om te gaan met water. Wanneer het project in 2016 is afgerond, moeten bij alle stakeholders instrumenten en wetgeving zijn ontwikkeld om te komen tot een efficienter waterbeheer. Er zal dan kennis en beleid zijn ontwikkeld op het gebied van watersystemen en waterkwaliteit. Ook moet er aan kadervergroting zijn gedaan.

Volgens EU-ambassadeur Robert Kopecky geeft dit project Surianme een voorsprong in het beheer van een spaarzaam goed waarvoor er in andere delen v van de wereld zelfs oorlogen uitbreken. Hij vindt dat de grote hoeveelheid water in ons land van bijzondere kwaliteit is en deze goed benut en geconserveerd moet worden voor de volgende generaties. Het contract is vrijdag getekend in het gebouw van het OWMCP.

Meer over OWMCP: www.owmcp.org

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ NSS

19-08-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics