Nickerie.Net, zondag 26 augustus 2012


Astronaut Neil Armstrong overleden

D. Reijerman

De Amerikaanse astronaut Neil Armstrong, de eerste man op de maan, is zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden. Armstrong kampte al enige tijd met hartproblemen. Complicaties na een bypass-operatie werden Armstrong fataal. Neil ArmstrongArmstrong wist met de Apollo 11-missie op 20 juli 1969 op de maan te landen, samen met collega-astronaut Edwin Aldrin. Bij zijn eerste voetstap op het maanoppervlak sprak hij de beroemde zin: 'That's one small step for a man, one giant leap for mankind'. Samen met Aldrin verbleef hij een kleine drie uur op de maan, waarbij zij onder andere een maanwandeling maakten.

Neil ArmstrongVoordat Armstrong met de Apollo 11 de maanmissie succesvol wist af te ronden, was Armstrong commandant en testpiloot van de Gemini 8-vlucht. Bij deze missie wist de NASA voor de eerste maal twee ruimtevaartuigen te koppelen.

Na de succesvolle maanmissie trok Armstrong zich terug en ontliep de media. Hij vertrok bij NASA en werd hoogleraar ruimtevaarttechniek. In 1986 werden de camera's echter weer op hem gericht toen hij onderdeel uitmaakte van een commissie die het ongeluk van de spaceshuttle Challenger zou onderzoeken.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft in reactie op het overlijden van Neil Armstrong de astronaut een van de grootste Amerikaanse helden ooit genoemd: "Toen hij en zijn teamleden in 1969 aan boord van de Apollo 11 gingen, droegen ze de dromen van een hele natie met zich mee. Toen Neil voor het eerst zijn voet op het oppervlak van de Maan zette, leverde hij een prestatie die nooit vergeten zal worden", aldus Obama

 


Mediablunders en creativiteit naar aanleiding van de dood van Neil Armstrong

'Neil Armstrong, zanger van Green Day -  'eerste vrouw op aarde' - verliest titel door dopinggebruik'

R.I.P. Neil Armstrong, zanger van Green Day, riepen vele twitteraars uit, waarbij ze de astronaut verwarden met zanger Billie Joe Armstrong. De nieuwssite NBC News maakte het nog bonter door te stellen dat Neil Young was overleden. De Telegraph noemde Armstrong de eerste vrouw op de maan. En de Telegraaf meende dat de gisteren overleden Neil Armstrong de eerste man op aarde was.

Maar naast deze blunders ontploften de sociale media ook door de vele hommages aan het adres van de overleden astronaut.

Een gefotoshopte foto van twitteraar Tjan met de vlag op de maan halfstok kreeg al 1600 retweets. Ook gingen er plaatjes van een naar beneden gekeerde halve maan rond, als een verdrietig gezicht.

En Twitter was Twitter niet als er niet meteen een wedstrijd grappenmaken werd gehouden. 'Lance Armstrong overleden en Neil Armstrong verliest zijn titel als eerste man op de maan vanwege doping', klonk het. En: 'Eerst Michael Jackson en nu Neil Armstrong: moonwalking is gevaarlijk mensen!' Lees hieronder een selectie van de beste hommages, grappen en blunders:

 

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ Volkskrant / Tweaker

26-08-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics