Nickerie.Net, donderdag 30 augustus 2012


Bouterse wilde geen pers bij ontvangst petitie

Nickerie - President Desi Bouterse heeft vandaag de uitdrukkelijke opdracht gegeven dat er geen journalisten op zijn kabinet aanwezig mogen zijn, toen hij een petitie in ontvangst nam. Het gaat om de petitie van de politieke organisatie DOE, met ruim 7000 handtekeningen, waarin hem wordt gevraagd de anti-corruptie wet aan te bieden bij het parlement.

3587ecf8609e6395d1e7831d9ecf85a1.jpg Een delegatie van DOE op weg naar het kabinet van de president

Waarom de pers er niet bij mocht zijn, kon de dienstdoende wacht op het kabinet niet precies zeggen dan dat het een uitdrukkelijk verbod was. Toen na de indiening DOE-voorzitter Carl Breeveld, de wachtende journalisten te woord stond, zei hij dat Bouterse heeft aangegeven niet gelukkig te zijn met een krantenartikel, waarin wordt aangegeven dat het staatshoofd de aan hem gerichte petitie niet in ontvangst wil nemen. Of dat de reden is voor het niet toelaten van de journalisten vandaag bij de indiening van de petitie kon Breeveld niet met zekerheid zeggen.

De indiening van de petitie komt iets later dan een maand nadat DOE het verzoek aan het staatshoofd heeft gericht de petitie te ontvangen. Breeveld heeft nadat een maand was verstreken in de media aangeven dat de president niet eens heeft gereageerd op het schriftelijk verzoek van DOE om de petitie aan hem te mogen overhandigen. Breeveld had zich toen ook afgevraagd of het gaat om onwil bij de president en vond het niet correct dat Bouterse niet eens de brief had beantwoord. Gisteren kreeg hij de boodschap dat de president bereid was het verzoekschrift vandaag te ontvangen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

30-08-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics