Nickerie.Net, maandag 03 september 2012


Kokosnootolie goed tegen gaatjes in de tanden

AMSTERDAM - Het is goed mogelijk dat we onze tanden in de toekomst poetsen met kokosnootolie. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat deze oliesoort een effectief middel is tegen gaatjes.

De studie werd uitgevoerd door wetenschappers van het Ierse Athlone Institute of Technology. Voor hun onderzoek verrijkten ze de kokosnootolie eerst met spijsverteringsenzymen. Daarna testten ze het effect op verschillende soorten Streptococcus. Deze bacteriŽn spelen een belangrijke rol in het ontstaan van tandbederf. Ze bleken echter niet opgewassen tegen de verrijkte kokosnootolie. Zelfs in kleine hoeveelheden had de olie een sterk remmende werking op de groei van de schadelijke bacteriŽn.

Tandbederf of cariŽs is nog steeds een groot probleem. Naar schatting heeft 60 tot 90 procent van bevolking in geÔndustrialiseerde landen er al op jonge leeftijd last van.

Volgens de onderzoekers van het Athlone Institute kan kokosnootolie een aantrekkelijk alternatief vormen voor de chemische stoffen die nu nog in veel tandpastaís zitten.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ Telegraaf

03-09-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics