Nickerie.Net, dinsdag 11 september 2012


SZN wil preventieve zorg bieden aan diabetespatinten

door Beta Debidien, 10/09/2012

NIEUW-NICKERIE - Het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) wil complicaties bij diabetespatinten in een vroeg stadium ontdekken, zodat mensen toch nog langer kunnen leven. Dat zei Antoine Elias, algemeen directeur van de ziekeninrichting, bij de start van de bouw van de One stop diabetes shop.

Volgens Elias gaat het om een vrij nieuwe sectie waar alle afdelingen gehuisvest zullen zijn die door een diabetespatint geconsulteerd moeten worden. Hiermee hebben we ook invulling gegeven aan de oproep van het ministerie van Volksgezondheid om zo een afdeling onder te brengen in de ziekeninrichting, zegt Elias. Het startsein van dit project ziet de algemeen directeur als een mijlpaal voor het SZN. Volgens Elias is dit project een baby van Martelise Eersel, directeur van het ministerie van Volksgezondheid. Men wil een aantal van deze diabetesshops neerzetten in het land, maar wij hebben samen met het Academisch Ziekenuis Paramaribo (AZP) de voorkeur. Elias is blij met deze ontwikkeling die hij als een pluspunt ziet.

Antoine Elias, algemeen directeur van het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie, geeft het startsein voor de bouw van de One stop diabetes shop op het terrein van de ziekeninrichting in Nickerie.-dWT foto / Beta Debidien.

Het kan niet anders wij zijn goed op weg met het bieden van een optimale zorg aan de Nickeriaanse gemeenschap. Met deze nieuwe afdeling erbij zijn we ook een stap verder met de zorg, zegt Elias. Hij is voornemens om met voorlichting te starten via de locale media, waarbij specialisten in speciale programma's op zaken ingaan en de mensen ge�nformeerd worden. Letitia Palmtak, hoofd verpleegkundige afdeling polikliniek tevens diabetes verpleegkundige is ook blij, omdat patienten in het vervolg niet meer op en neer moeten gaan voor consultatie. Ze kan het nog niet staven met cijfers, maar zegt dat het aantal gevallen van diabetes in Nickerie zorgwekkend is. Feit is dat heel veel mensen met diabetes zich aanmelden om behandeld te worden in het ziekenhuis. Volgens haar moet er veel gedaan worden om de gevallen te helpen terugdringen in het district. De verpleegkundige prees het ministerie dat een stap in de goede richting heeft gezet door het neerzetten van de one-stop diabetes shop in Nickerie.-.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ dWT

11-09-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics