Nickerie.Net, dinsdag 02 oktober 2012


Henar heeft eigen mulo school dankzij lokaal initiatief

Nickerie -  Vanaf 1 oktober heeft ressort Henar in het district Nickerie een eigen muloschool. De plaatselijke bevolking had deze wens hoog op haar verlanglijst staan. Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh zegt dat niet gewacht is op de overheid. Samen met het bedrijfsleven en met medewerking van Regionale Ontwikkeling, Openbare Werken, Justitie & Politie, Onderwijs en Volksontwikkeling vond de opening van de school plaats. Minister Sitaldin verrichtte de opening.

9597565be60c5cf1ea16869fa7351eae.jpgMinisterie Shirley Sitaldin overhandigt de nieuwe boeken aan een van de jongste leerlingen.

In eigen omgeving naar school

Bijkans 190 leerlingen kunnen nu in hun eigen omgeving naar school gaan. Ze hoeven niet meer om vijf uur s morgens wakker te worden om dan in het donker om zes uur op de schoolbus te wachten. Ze hoeven ook niet meer pas om tegen half drie s middags weer thuis te zijn. Volgens de dc hebben de mensen niets anders gedaan om zaken zelf aan te pakken. Had men op Paramaribo gewacht, dan stond men nog steeds met een braak terrein. De huidige regering kenmerkt zich vooral door gebrek aan daadkracht en loze beloftes. Nickerie is een gedecentraliseerde district en heeft genoeg middelen en bevoegheid om projecten zelf tot uitvoer te brengen.

Tien computers van Telesur

Van Telesur krijgt de nieuwe school tien computers en zes maanden gratis adls voor het ICT-lokaal. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh vroeg minister Sitaldin om een tuinman ter beschikking te stellen en vroeg hulp bij de omrastering van de school. Ter plekke heeft Sitaldin toegezegd dat er een onderhoudsman ter beschikking wordt gesteld.

Sitaldin vindt het opmerkelijk dat particulieren een school bouwen en deze overdragen aan het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. De school is gebouwd in een recordtijd van vijf maanden. De bewoners van Henar zijn enthousiast en zijn dankbaar met deze mijlpaal. Daarom is mulo Henar een openbare school. Zij overhandigde symbolisch in Nickerie de eerste nieuwe boeken aan een leerling.

De opening werd overschaduwd door onfatsoenlijke politieke scheldkanonade van NDP parlementarier Rashied Doekhie naar het adres van parlementarier Lachmon. De aanwezigen ergerden zich aan het gedrag van Doekhie, daar hij zich vooral zich bezig houdt met hand en spandiensten voor zijn criminele drugsbaas in Paramaribo. Het is juist de parlementarier Lachmon die de afglopen jaren zijn stem regelmatig in het parlement heeft laten horen over de noden van het district. Echter wordt hij samen met Monorath door de NDP regering genegeerd omdat zij geweigerd hadden te tekenen voor de doorgedrukte amnestewet die ervoor zorgt dat drugscrimineel en van massamoord verdachte president Bouterse nog langer buiten de tralies kan blijven.

Met de opening van Mulo-Henar beschikt district Nickerie nu over vijf Mulo-scholen, te weten 3 in Nieuw Nickerie, 1 op Paradise en nu ook 1 in Henar.

 

Foto-impressie aanbouw Mulo Henar

(Fotografie: Dew Jibodh, Team Nickerie.Net)

 

 

 

 

 

 

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ NSS / Fos Network

01-10-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics