Nickerie.Net, donderdag 11 oktober 2012


Daken van woningen weggerukt in Nickerie door golfstoring

Nickerie - Nickerie is vanmiddag onaangenaam verrast door een hevige stortbui en rukwinden. Op diverse plaatsen zijn daken van woningen weggerukt. De gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop zegt aan Starnieuws dat een crisisteam bezig is met een inspectietocht langs huizen die zijn beschadigd door de rukwinden. Mensen die in nood zijn, zullen alvast geholpen worden met dekzeilen.

0d9614daaa7ea848a1f75d18d7dd8841.jpgDeze auto is flink beschadigd door een ontwortelde boom in Nieuw Nickerie. Rukwinden hebben veel schade veroorzaakt vanmiddag.

Meteoroloog RoŽl Oehlers deelt Starnieuws mee dat ongeveer 100 zeemijl, zuidelijk van Barbados een lage druk gebied is. Dit kan zich ontwikkelen tot een storm binnen 48 uur. Aan de zuidflank van de lage druk bevindt zich een golf, waar Nickerie last van heeft ondervonden.

"Het heeft hevig geregend in Nickerie, terwijl de wind enorm te keer is gegaan. Daken van huizen in verschillende buurten zijn weggerukt", vertelt een ooggetuige. Oehlers zegt dat het gevaar voor het noordwesten van het land nog niet geweken is. "Tot morgenochtend is er nog een dreiging, daarna zal het weer droog worden", voorspelt de meteoroloog.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ NSS

11-10-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics