Nickerie.Net, zondag 14 oktober 2012


Radeloze padieboeren dreigen met barricade Henarbrug

12/10/2012 19:41 - Ivan Cairo

Nickerie - Padieboeren dreigen de Henarbrug in Nickerie te zullen barricaderen als president Desi Bouterse geen gesprek met aangaat over hun benarde financiŽle situatie. "We zijn in beraad en als over twee weken de president nog niet hier is, gaan we over tot harde acties", zegt Bramdew Rampadarath, voorzitter van de Vereniging van Padie Producenten (VPP).

Henarbrug, Nickeire

"De Henarbrug wordt gebarricadeerd." Er is geen ultimatum gesteld aan het staatshoofd omdat de VPP hem afgelopen periode verschillende brieven heeft gestuurd. De organisatie kreeg geen enkele schriftelijke reactie. De VPP-voorman zegt dat Bouterse via medewerkers op zijn kabinet heeft laten weten pas met de boeren te zullen praten wanneer ze een eenheid hebben gevormd. "Er zijn maar twee boerenorganisaties en die staan op een lijn", beweert Rampadarath.

Hij wijst erop dat Bouterse bij zijn aantreden een sociaal-contract heeft gesloten met de samenleving. De padieproducenten ervaren nog geen enkele verlichting. Integendeel zijn ze overgelaten aan de grillen van opkopers en verwerkers.

Rampadarath schat dat van ongeveer 40 procent van de padieboeren bezittingen worden geveild door schuldeisers. Vanwege de slechte omstandigheden in de sector kunnen ze hun schulden niet aflossen. Daarom wordt gerekend op president Bouterse.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ dWT

13-10-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics