Nickerie.Net, zondag 21 oktober 2012


Santokhi slaat terug in kwestie borstbeeld Lachman: Gemeenschap moet zich niet te laten misleiden

20/10/2012 dWTfoto / Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - De voorzitter van de politieke partij VHP, Chandrikapersad Santokhi, heeft gisteren de gemeenschap van Nickerie opgeroepen om zich niet te laten misleiden in kwestie onthulling borstbeeld van wijlen Jaggernath Lachman. Hij vertoefde samen met hoofdbestuursleden van zijn organisatie in het district om de gemeenschap breedvoerig te informeren over de gang van zaken betreffende de onthulling van het borstbeeld op 25 november tegenover het commissariaat.

dWTfoto / Beta DebidienEen arbeider bezig de laatste hand te leggen aan de locatie waar de onthulling van het borstbeeld van wijlen Jaggernath Lachman zal plaatsvinden op 25 november aanstaande.-

Santokhi constateert dat de afgelopen twee weken valse informatie verstrekt is aan de burgers in het district en daarbuiten. "Wij van de VHP hebben de totale kosten betaald en niemand, ook zij die het tegendeel beweren, hebben geen cent bijgedragen" zegt Santokhi. Volgens hem heeft de VHP SRD 40.000 betaald aan de aannemer belast met de werkzaamheden.

Eerder bij de opening van Mulo Henar haalde parlementariėr Rashied Doekhie flink uit naar de VHP. Hij stelde dat partijleden van die organisatie het beeld jaren hebben laten liggen in een magazijn van CHM Nickerie. "Wij gaan ervoor zorgen dat het borstbeeld van Lachman geplaatst wordt in het centrum van Nieuw Nickerie waarbij de voorzitter van de VHP niet welkom zal zijn, omdat de familie van Lachman dat niet zou willen", zei Doekhie toen in zijn toespraak.

Santokhi zegt dat het een politieke inzet is van het DNA-lid, omdat de partij waar hij aan toebehoort haar politieke legitimiteit sterk achteruitgaat in Nickerie. "Wij als VHP gaan ervoor zorg dragen dat we samen met de onafhankelijke commissie onder leiding van Joesuf Krionadi en de overheid een goede onthulling gaan hebben op 25 november aanstaande en dat het een apolitieke karakter zal hebben waarbij vele sprekers aan het woord zullen komen."

Santokhi geeft aan dat zijn partij zich op geen enkele manier zal laten beļnvloeden door wie dan ook. "Als men de onthulling als politieke aanzet wil gebruiken, zal de VHP ook antwoord op geven. We laten ons niet uit het veld slaan en vooral niet intimideren", aldus Santokhi.-.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

21-10-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics