Nickerie.Net, dinsdag 30 oktober 2012


Lange droogte; boeren moeten zuinig zijn met water

Nickerie - Uitgaande van de weervoorspellingen van de Meteorologische Dienst is het verwachtbaar dat de pompen van Wakay die de afgelopen week zijn opgestart, langdurig draaiend gehouden zullen moeten worden. Er is een lange periode van droogte voorspeld door deze dienst. Met het inwerking stellen van de pompen wordt de irrigatiewatervoorziening gegarandeerd.

7343952db0f2f34390f341001b1baa12.jpgDe districtscommissaris van Nickerie, vertegenwoordigers van de ministeries van Regionale Ontwikkeling, Openbare Werken Regio West, Landbouw, Veeteelt en Visserij Regio West en het Overliggend Waterschap MCP (OWMCP), hebben de landbouwers gevraagd om hun aanvoerleidingen schoon te maken en zuinig om te gaan met het beschikbare water. Op deze manier kan de watervoorziening ten behoeve van de najaarsinzaai 2012 vlot verlopen, zegt de voorlichting van LVV Regio West.

Verspilling van water

Volgens de voorlichtingsdienst van LVV, zijn er veldrapportages binnen gekomen, dat er in verschillende polders van Nickerie toch verspilling van water plaatsvindt. Op de landbouwers wordt een dringend beroep gedaan dat na te laten. OWMCP zal zich met de overige waterbeheerinstanties en overige stakeholders bijzonder inspannen om de inzaai maximaal te doen plaatsvinden.

Bij de opstart van de machines was 50.000 liters brandstof beschikbaar en in het afgelopen weekeinde heeft de levering van 50.000 liters diesel plaatsgevonden. Binnenkort zal de N.V. Madistri/ Staatsolie Nickerie nog eens voorzien van een hoeveelheid brandstof om te garanderen, dat de pompen blijven draaien. Om voor dit seizoen de watervoorziening te garanderen is naar schatting circa 275.000 liters diesel nodig. Voor de additionele financiŽle middelen is een verzoek gedaan bij de overheid, geeft de voorlichtingsdienst van LVV aan.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

30-10-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics