Nickerie.Net, maandag 12 november 2012


Dia Onafhankelijkheidsplein ontstoken

11/11/2012 05:53 - Sabitrie Gangapersad

Foto: Irvin Ngariman

PARAMARIBO - Op het Onafhankelijkheidsplein is zaterdagavond de enorme dia aangestoken in de Diváli Nagar, een 'dorp' dat bestaat uit stands met kleding, voeding, kunst en informatie.

Dia Onafhankelijkheidsplein ontstokenDia Onafhankelijkheidsplein ontstoken

Namens de regering was minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken aanwezig. In zijn toespraak benadrukte Moestadja de betekenis van Diváli - licht dat de duisternis verdrijft - op nationaal niveau, waarbij armoede plaats moet maken voor ontwikkeling, woningen, werk, welzijn en welvaart. De bewindsman riep de mensen op om te blijven geloven in de regering. Andere sprekers, onder wie voorzitter Ashwin Adhin van de Culturele Unie Suriname (CUS), wezen op het belang van natievorming via cultuur.

In de aanloop naar Diváli zijn dit jaar culturele optredens verzorgd door podiumkunstenaars van diverse bevolkingsgroepen. CUS-voorzitter Adhin zei dat deze opzet bewust is gekozen om de gedachte van 'eenheid in verscheidenheid' te benadrukken.

Veel bekijks had de groep Vishwa Jyoti, die de vliegende god Hanuman met technisch vernuft liet rondzweven. Ook de aankomst van de praalwagens van de NDP trok de aandacht. In de loop van de avond werd het steeds drukker op het Onafhankelijkheidsplein. De Diváli Nagar blijft staan tot en met dinsdag, de dag van de Diváliviering.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

11-11-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics