Nickerie.Net, maandag 12 november 2012


Regering grote afwezige bij ingebruikname Wakaypompen

Nickerie - De regeringsdelegatie die de vier machines van de Wakaypomp in gebruik zou nemen vrijdag, heeft verstek laten gaan. Eerst was het minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij die afzegde. Daarna volgde minister Adelien Wijnerman, die wegens drukke werkzaamheden niet aanwezig kon zijn. De hoop was nog tot laat gevestigd op vicepresident Robert Ameerali, die door een technisch mankement aan de helikopter moest afmelden.

6f676e2a5bd593ff2ff354274c3c1983.jpgDe gerenoveerde Wakaypompen in Nickerie werden vrijdag feestelijk in gebruik genomen.

De show in Nickerie is echter vrolijk verder gegaan. De rehabilitatie van de Wakaypompen heeft ruim euro 3 miljoen gekost. Dit project is geďnitieerd tijdens de regering-Venetiaan, onder leiding van de toenmalige minister Ricardo van Ravenswaay. De pompen kunnen nu per seconde 30.000 liter versturen naar de rijstarealen. De voorzitter van de Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject (OW-MCP), Manodj Hindori en directeur Richenel Small benadrukten dat het hier gaat om het hart van de rijstsector in Nickerie.

De vertegenwoordiger van de rijstboeren, Harinanan Oemraw, gaf aan dat de regering de boeren niet moet zien als ‘klagers’ maar als harde werkers, die ondersteuning nodig hebben. Hij wees op het belang en behoud van de sector. Alle sprekers haalden aan dat de pompen gekoesterd en goed onderhouden moet worden. Het Wakaycomplex is gerenoveerd en voldoet nu aan alle voorwaarden. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh gaf aan dat de ministeries die met waterhuishouding te maken hebben, wekelijks bij elkaar komen om zaken bij te stellen en te evalueren. Hem viel de eer te beurt om de ceremoniële ingebruikname te plegen.

Meer nieuws over OW MCP: www.owmcp.org

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS/Fos Network

11-11-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics