Nickerie.Net, maandag 12 november 2012


Santokhi: laat het Divali licht ook in onze harten schijnen

Nickerie - Coördinator van het Nieuw Front en voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi zegt dat het lichtjesfeest oftewel Divali niet politiek moet worden bestempeld. Santokhi heeft gisteravond meegelopen met de Divali- optocht van de Skoertjieweg in Nickerie.

72f34f2d6c584a44fc2195b286b3e84e.jpgVHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi doet ghee in de Suriname Dia

Santokhi legt uit dat hij is uitgenodigd in Nickerie door twee groepen voor dit feest. De diepere betekenis van Divali is belangrijk. “Wij verwelkomen de God Lakshmi en willen dat er licht moet schijnen. De duisternis moet verdwijnen. Het allerbelangrijkste is dat het licht in ons lichaam en in onze harten moet schijnen. Dan hebben we ons doel als mens bereikt”, vertelt Santokhi.

De voorzitter heeft een dubbele agenda in Nickerie. Naast het meelopen in de optocht wordt het coördinatieteam van het district Nickerie met vier leden aangevuld. Onder deze bevinden zich drie vrouwen, onder wie Harriët Ramdien. Santokhi benadrukt het genderbeleid en wil vrouwen de plaats geven in de gemeenschap die ze verdienen. Het coördinatieteam telt nu zeventien leden en ook de taken zullen worden verdeeld. Leden die zich gaan bekommeren om de media, om genderbeleid, de technische aspecten en nog vele andere taken.

Op dinsdag, Divalidag, heeft de VHP een activiteit in de Stichting de Olifant. Weeskinderen zullen worden voorzien van eten, drank en stichtelijke muziek. Santokhi vindt dat vredig met elkaar omgaan, broederlijk met elkaar leven en iets voor elkaar kunnen betekenen veel meer functionele, morele en ethische waarde toevoegt aan het leven.

Wanita Ramnath

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS/Fos Network

11-11-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics