Nickerie.Net, maandag 19 november 2012


DNA-lid Gajadien legt grondbezittingen Somohardjo bloot

Paramaribo - Uit de documenten die Asiskumar Gajadien in zijn bezit heeft, blijkt dat NV Manhona in verschillende districten domeingrond heeft gekregen tijdens de vorige regering, waar ze deel van uitmaakte. De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, begrijpt de aanval van Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) op NV Manhona en zijn zoon Bronto helemaal niet. "De NV heeft veel geļnvesteerd in het land. In Nickerie hebben wij een pelmolen. Wij werken samen met een ander bedrijf om goedkope rijst te brengen naar het volk", zegt Somohardjo aan Starnieuws.

54ed892242165b520a77a412ba3ae213.jpgGajadien vroeg gisteren in De Nationale Assemblee aan president Desi Bouterse wat de status is van NV Manhona, die 2100 ha grond heeft gekregen tijdens de vorige regering, waar Pertjajah Luhur deel van uitmaakte. Volgens Gajadien wordt er gespeculeerd met de terreinen. Zonder gronden in ontwikkeling te brengen, zouden deze zijn doorverkocht. Gajadien wilde ook weten hoe het zit met het terrein van stichting Dikin aan de Gompertstraat. Deze stichting is ook gelieerd aan Pertjajah Luhur. Hij kreeg geen antwoord van Bouterse, die aanvoerde dat er zoveel stichtingen zijn in het land en hij niet de status van ze kent.

Ruil

Somohardjo ontkent dat zijn partij of zijn zoon speculeert met gronden die van de staat zijn gekregen. "We hebben hier en daar een ruil gepleegd om een betere ligging te hebben met de bedrijfsactiviteiten", zegt Somohardjo. Hij deelt mee dat naast rijst ook binnenkort groente goedkoop zal worden verkocht aan het volk. Somohardjo vraagt zich af waarom Gajadien het op Mahona gemunt heeft, terwijl anderen nog meer grond hebben gekregen van de staat.

"Wij doen heel wat voor het land. De NV heeft heel wat geld geleend, onder andere bij de Landbouwbank. Wij investeren in Suriname. Wat heeft Gajadien tot nu toe gedaan voor het land, dan alleen maar praten. Ik kan nu al zeggen dat hij binnen twee jaar ook deel zal uitmaken van de huidige coalitie. Hij wordt door derden gebruikt om mij aan te vallen", stelt Somohardjo.

Veel politici hebben via diverse stichtingen en NV grote lappen grond verkregen. In Nickerie heeft NDP parlementarier Rashied Doekhie onder de naam van diverse stichtingen grote lappen grond verkregen. Hieronder vallen ook gronden die voor publieke doeleinden waren bestemd.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS/Fos Network

19-11-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics