Nickerie.Net, vrijdag 07 december 2012


Amnesty International: geen verzoening zonder gerechtigheid

PARAMARIBO/LONDEN, 6 dec – Verzoening zonder gerechtigheid, waarheid en schadeloosstelling is niet mogelijk. Dit stelt Amnesty International, AI, bij de dertigste herdenking van de Decembermoorden. Van amnestie in welke vorm dan ook, kan dus geen sprake zijn. Gelegenheidswetgeving zal daar niets aan veranderen. “Voor de amnestiewet is geen plaats in het Suriname van vandaag”, stelt AI-functionaris Javier Zúñiga.

Het ingezette strafproces tegen president Desiré Bouterse en andere verdachten zal hoe dan ook zijn beloop moeten hebben. “Waar wij dringend behoefte aan hebben is gerechtigheid voor de slachtoffers en hun familieleden. Het voortdurend uitblijven van gerechtigheid voor de nabestaanden van Bouterse’s slachtoffers en de invoering van een amnestiewet als bevestiging van het gebrek aan gerechtigheid, zijn ronduit schandalig,”, aldus Zúñiga.

“President Bouterse zou niet de gelegenheid mogen krijgen zijn verantwoordelijkheid te ontlopen voor de marteling en dood van vijftien personen in december 1982. Het feit dat in de dertig jaar sinds deze verschrikkelijke misdaden zich voordeden, niemand ter verantwoording is geroepen, onderscheidt Suriname compleet van de buren in Latijns Amerika, die gestadige voortgang hebben geboekt wannneer het aankomt op rechtvaardigheid voor de slachtoffers van hun donker verleden.”

Reactie lezer:

Hitler,Stalin,Pol pot,Mau Zedong zijn massamoordenaars omdat zei opdracht hebben gegeven om te moorden, Bouterse had de macht in handen en heeft niets gedaan om onschuldige landgenoten te beschermen, sterker nog hij gaf opdracht om die mensen van huis te halen en hij deed ook mee om te moorden. Het een grote schande dat deze gewetenloze moordenaar nu president mag spelen in onze geliefde land Suriname. Moreel verval!

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant

07-12-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics