Nickerie.Net, vrijdag 07 december 2012


Scholenbouw Van Pettenpolder en Nationaal Project niet mogelijk

Nickerie - In de afgelopen zeventien jaren is het grondbeleid op het gebied van planning voor scholenbouw of reserveringen voor een sportveld niet wat het wezen moet. Alle op kaart gereserveerde gebieden in het Nationaal Project en de Van Pettenpolder zijn onderling door partijgenoten van PL verdeeld. Wat het Nationaal Project betreft, is het gereserveerd gebied verkaveld en verkocht door de verkavelaar. Over enkele jaren wanneer deze genoemde gebieden helemaal bebouwd zijn, waar gaan de kinderen dan naar school? Waar kan de jeugd sport en spel doen?

Het laatste gebied dat verkaveld is door PL-gezanten ten zuiden van de Cassaveweg en ten oosten van NV Nanie, daar zijn er 20 percelen onderling verdeeld en nu al zijn er enkelen doorverkocht. Gaat u na wie de verkopers zijn van deze percelen, waar er zelf nog geen geprojecteerde wegen zijn. Is dat geen speculatie? Wat doet de huidige regering met de speculanten?In dat gebied zijn er velen die meerdere percelen op hun naam hebben, waarvan ze al enkele hebben verkocht. Staat deze regering dit nog toe? Ik roep de minister van ROGB op om met spoed een halt toe te roepen aan deze speculatie epidemie.

De speculanten moeten het geld dat zij hebben verdiend met de gronden van het land, terugstorten in de staatskas. Door een snelle aanpak kunnen er nog twee gereserveerde gebieden gered worden, namelijk het gebied in het midden, tussen Groentenweg en NV Nanie, en tussen de Groentenweg en de Verlengde Walter Hewitstraat. De wegen zijn nog niet aangelegd, maar enkele huizen staan daar al. De speculanten zijn zelf zover gegaan om schaduwaanvragers te worden. Een schaduwaanvrager is iemand die een andere persoon gebruikt om een perceel aan te vragen.

Mijn vraag is, kunnen enkele personen in aanmerking komen voor zoveel domeingrond? Gaat u op onderzoek uit, dan zult u zien hoeveel er zijn in Nickerie. Ik noem ze de perceelhandelaren.

Wie het oog heeft om dit onrecht te zien, zal het wel zien.

Een 44-jarige burger, die nog geen perceel op zijn naam heeft.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden GFC

07-12-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics