Nickerie.Net, dinsdag 18 december 2012


CTU-leden in verzekering gesteld

Paramaribo -  De leden van de Counter Terrorism Unit (CTU) die de burger R.K. met de dood hadden bedreigd zaterdagnacht en bevelen van de politie negeerden, zijn in voorarrest. Een van de CTU-leden was ook nog betrokken bij een aanrijding, maar werd na verhoor zaterdag heengezonden.

581b020e4fdcdcf01e863d310e330cd2.jpgDe directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, zei zondag aan Starnieuws dat indien de CTU-leden fout zijn er sancties zullen volgen. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gaf opdracht aan de recherche Nieuwe Haven om een diepgaand onderzoek in te stellen naar het gebeurde. Intussen heeft de directeur Nationale Veiligheid, die eindverantwoordelijk is voor de CTU in een verklaring het voorval betreurt. Hij kondigde disciplinaire maatregelen aan en eventueel vervolging, afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek.

Sinds zondag moesten de leden van de CTU die bij het voorval betrokken waren, zich aanmelden bij de Militaire Politie. Zij zijn verder verhoord en besloten is hen, na overleg met het Openbaar Ministerie, in verzekering te stellen. Drie CTU-leden waren betrokken bij deze kwestie. Zij waren samen aan het drinken aan de Waterkant.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

18-12-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics