Nickerie.Net, woensdag 26 december 2012


BICC cricket kampioen 2012 Nickerie

Nickerie -  British Indian Cricket Club (BICC) mag zich kampioen 2012 noemen van de Cricket Bond Nickerie. Hoewel de club de wedstrijd tegen de Politie Cricket Club (Politie CC) heeft verloren, is ze op basis van de run rate als kampioen uit de bus gekomen. BICC is met een miniem verschil aan de top van de winnaarslijst beland.

Het team van BICC met de overwinningsbeker. Links voorzitter Richenel Small.

De wedstrijd ging over 50 overs. Politie CC won de toss en stuurde BICC aan bat. Zij maakte 199 runs, all out in 42.2 overs waarbij André Purcival topscoorder werd met 61 runs. Hij pakte ook 2 wickets. Politie CC ging vervolgens aan bat en maakte 203 runs, bij verlies van 4 wickets in 24 overs. Topscoorder bij de politie CC is geworden Khemradj Hardat met 82 runs. Mahadew Hardat en Kayamat Ally pakten elk 3 wickets. De wedstrijd werd in 24 overs beslist. The man of the match is geworden André Purcival. De umpires van de wedstrijd waren: Shamier Bhoelan, Mahinder Nirhu en Shantiperkash Changoer.

De voorzitter van de Politie CC, Alimoedin Nasrullah, wijst er op dat zijn club alle wedstrijden met een ruime zege gewonnen. De Politie CC moest een gewonnen wedstrijd (4 punten) inleveren omdat een speler die opgesteld was bij deze wedstrijd ook ingeschreven stond bij BICC. Volgens de voorzitter van BICC, Richenel Small heeft zijn ploeg een tactisch goede wedstrijd gespeeld. Hij weet dat de Politie CC sterk is dus, BICC moest zorgen dat het verschil in overs niet te groot moest zijn.

Edgar van Genderen

 

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

25-12-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics