Nickerie.Net, maandag 07 januari 2013


PVF ziet geen barrière in samenwerking NDP

Eric Mahabier

DEN HAAG - Voorzitter Soedeschand Jairam van de Politieke Vleugel van de FAL (PVF) ziet geen “enkele barrière” in een samenwerking met de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij sluit niet uit dat de PVF de verkiezingen van 2015 samen met de NDP ingaat. "Maar het zijn de partijstructuren die uiteindelijk het besluit moeten nemen", zegt Jairam. Hij kan nog niet zeggen wanneer dit zal gebeuren.

De PVF-voorzitter wijst erop dat de parlementaire fracties van de beide partijen al met elkaar hebben samengewerkt in De Nationale Assemblée van 2000 tot mei 2010. In elk geval kiest de PVF nu niet voor een samenwerking met het Nieuw Front (NF), zegt Jairam. Reden hiervoor is de rancune die de NF-regering sinds 2004 heeft getoond, waarbij hij buiten functie werd gesteld. Het NF zou ook stelselmatig de agrarische sector verwaarloosd hebben. De huidige regering doet echter "enorm" haar best om de sector weer tot ontwikkeling te brengen, motiveert Jairam.

De PVF was de verkiezingen van 2010 samen met de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) ingegaan. BVD-voorzitter Dilip Sardjoe is onlangs lid geworden van de NDP. Jairam zegt dat de PVF haar identiteit zal behouden: wel samenwerken, maar niet samensmelten met de paarse partij.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

06-01-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics